SPORTURI  »  ALTELE  »  CM DE CANOTAJ

UPDATE Două medalii de AUR pentru România la Campionatele Mondiale de Canotaj! Alte două echipaje au obținut calificarea la Jocurile Olimpice

Articol de , , - Publicat duminica, 10 septembrie 2023 16:10 / Actualizat duminica, 10 septembrie 2023 16:16

După cele 3 medalii obținute sâmbătă, România a mai obținut azi două medalii, ambele de aur, la Campionatul Mondial de Canotaj, de la Belgrad.

Locul 4 pentru barca masculină de 8 plus 1

Barca masculină de 8 plus 1 (Mihăiță Țigănescu, Alexandru Danciu, Bogdan Baitoc, Mugurel Semciuc, Marius Cozmiuc, Sergiu Bejan, Ștefan Berariu, Florin Lehaci și cârmaciul Adrian Munteanu) a terminat finala pe locul 4. Rezultatul le aduce băieților calificarea la Jocurile Olimpice. 

„Tricolorii” au terminat la 3,37 secunde de Marea Britanie, care a câștigat cursa, cu un timp de 05:24.20. Pe doi a venit Olanda (+1.03 secunde), iar bronzul le-a revenit australienilor (+2.45 secunde).

Primele reacții după victoria de la 8 plus 1

Adriana Adam a declarat imediat după finală că: „Suntem foarte fericite că ne-am păstrat titlul de anul trecut și că am făcut o echipă din 8 oameni”. 

„Cursa de ieri a fost foarte grea, la fel și aceasta, pentru că șase dintre noi au dublat probele. Dar mă bucur că suntem atât de bine antrenate”, a spus și Magdalena Rusu.

+8 FOTO

România, aur la 8 plus 1 feminin 

Barca feminină de 8 plus 1 a României (Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Adriana Adam, Iuliana Buhuș, Mădălina Bereș, Maria Tivodariua, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereș și cârnaciul Victoria-Ștefania Petreanu) a obținut medalia de aur. Victoria de azi aduce și calificarea la Jocurile Olimpice din 2024. 

Româncele au reușit o cursă spectaculoasă și au adus a doua medalie de aur a delegației, terminând cursa în 06:01.28. Pe locul 2 a sosit barca Statelor Unite, la 2.45 secunde în urma româncelor, iar pe 3 a terminat Australia, la 2.89 secunde.

La 500 de metri și 1500 de metri, România se afla pe locul 2, în spatele Australiei. În a doua jumătate a cursei, „tricolorele” au luptat incredibil. Au urcat pe locul 1 și au câștigat cu un avans liniștitor.

+8 FOTO

România, aur la dublu vâsle feminin

Simona Radiș și Ancuța Bodnar, campioane olimpice, mondiale și europene, au câștigat finala la dublu rame.  

Româncele au terminat cursa într-un timp de 06:46.94. Au fost urmate de barca Lituaniei, care a venit la 3,4 secunde în urma lor. Pe 3 a terminat SUA, la 3,51 secunde de România. Bodnar și Radiș nu au avut rival în această cursă. Au condus încă de la început și au fost pe primul loc la fiecare bornă, mărindu-și treptat distanța față de rivale.

Radiș și Bodnar erau campioanele en-titre, după succesul din 2022. Astfel, cele două sunt primele care își apără titlul mondial, în aceeași formulă de la perechea Cozmiuc-Beleagă (dublu vâsle categorie ușoară), în 2017 și 2018.

+8 FOTO

România a câștigat finala B la dublu vâsle masculin

Florin Arteni și Ciprian Tudosă au fost primii români care au intrat azi în concurs. Cei doi au terminat pe primul loc Finala B la dublu vâsle masculin, Astfel, s-au clasat pe locul 7 la general.  Astfel, Arteni și Tudosă s-au calificat la Jocurile Olimpice.

După 500 de metri, „tricolorii” se aflau pe locul 5. Au urcat pe 2 la 1000 de metri, iar la 1500 de metri conduceau cursa. Au terminat finala în 06:14.77, find urmați de Germania (06:15.48) și Norvegia (06:15.48).

Citește și:

Ionela Cozmiuc și Mariana Dumitru, bronz mondial la dublu vâsle categorie ușoară: „O să mă uit la medalie și o să mă gândesc câtă muncă a fost pentru câștigarea ei!”

Argint istoric la canotaj după 33 de ani în proba de 4 rame: „Sperăm să urmeze și aurul!”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (18)
popescu.dzn
popescu.dzn  •  10 Septembrie 2023, 18:53
Postat de Catalynn_6 pe 10 Septembrie 2023, 15:53

Ce mă!?!?!?! Un fcsbist, prostul proștilor prin definiție, vorbește despre prostia altora!? Doamne, cu ce am greșit Doamne sa trebuiască sa ii suportam p’ăștia!?

Fără supărare dar lumea știe ca ești prostul proștilor, singurul care a crezut ca promovează CSA. Mulțumim Dancu și Bichir ca si-au batut joc de tine

MaxiP
MaxiP  •  10 Septembrie 2023, 16:30

Categoric rezultat bun in final, 5 medalii, 2 titluri, 2 locuri 4, mai toate barcile au prins JO, cu exceptia uneia. Valoarea acestui sport este totusi resimtita din faptul ca putem spune ca rezultatele sunt poate putin sub asteptari, in conditiile in care personal asteptam aurul de la dublu rame fete, 4 rame fete si categoric medalie de la Bejan si Cozmiuc. Si cu siguranta finala de la barca de 4 rame masculin. In schimb au compensat fetele de la dublu vasle categorie usoara (pe care nu le-as fi vazut neaparat pe podium) si barca de 8+1 masculin, cu o evolutie absolut admirabila, din ce in ce mai buna, aproape de podium, daca tot asa cresc pot ataca medalia la Paris. Per ansamblu, rezultate bune, conform asteptarilor.

Catalynn_6
Catalynn_6  •  10 Septembrie 2023, 15:53
Postat de Averroes pe 10 Septembrie 2023, 15:31

Esti dezgustator de prost. Te rog, prostovane, spameaza alt topic

Ce mă!?!?!?! Un fcsbist, prostul proștilor prin definiție, vorbește despre prostia altora!? Doamne, cu ce am greșit Doamne sa trebuiască sa ii suportam p’ăștia!?

Vezi toate comentariile (18)
Comentează