SPORTURI  »  ALTELE  »  EUROLIGA/ROMÂNIA - PORTUGALIA 4-5

România, la un pas să învingă campioana Euroligii la fotbal pe plajă

România a jucat de la egal la egal cu una din forţele mondiale ale fotbalului pe plajă +3   FOTO
România a jucat de la egal la egal cu una din forţele mondiale ale fotbalului pe plajă

Articol de - Publicat duminica, 10 iulie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 10 iulie 2011 18:39

România s-a ţinut tot meciul aproape de Portugalia, deţinătoarea Euroligii la fotbal pe plajă, dar a pierdut din cauza erorilor din apărare, scor 4-5.

Egali timp de 2 reprize
Naţionala noastră a început curajos partida, fiind foarte aproape de deschiderea scorului. Belchior a fost însă cel care a marcat primul, reluînd în plasă mingea trimisă în transversală de Madjer. Pe final de repriză, Tănase a şutat perfect aproape de jumătatea terenului, egalînd.

Acelaşi Belchior a readus Portugalia în avantaj, marcînd dintr-un metru. Maci a înscris o bijuterie de gol, trimiţînd balonul în poartă dintr-un voleu cu genunchiul! Pauză şi România părea capabilă să facă surpriza. La jumătatea ultimului act, Florea l-a lobat pe portarul advers cu capul după un aut, aducîndu-ne pentru prima dată în avantaj.

Gafa care ne-a costat
”Tricolorii” controlau ostilităţile, cînd portarul Gîndac le-a făcut un cadou incredibil portughezilor. Acesta a luat balonul în braţe, deşi făcuse acest lucru cîteva secunde mai devreme, iar arbitrul a dictat lovitură de penalitate de la mijlocul terenului. Madjer n-a iertat, scorul devenind 3-3.

A fost momentul de cotitură al partidei, portughezi profitînd de o serie de erori în defensiva noastră care le-au permis să se distanţeze la două goluri. În ultimele secunde, Croi a redus din handicap, dar nu mai era nimic de făcut.

Luptăm să rămînem în prima ligă
Astăzi, România evoluează în ultima partidă la Berlin în faţa Turciei. Cum gruparea otomană este la a doua etapă în Euroligă, îşi va epuiza cele 6 meciuri pentru ediţia curentă. La Berna, n-a obţinut nici un punct, iar şansele ca acest lucru să se repete şi la Berlin sînt foarte mari.

Astfel, în cazul unui succes în meciul direct, România ar avea locul asigurat în Euroligă pentru încă un an şi ar păstra şanse pentru calificare la Superfinala de la Moscova.

CLASAMENT ETAPĂ - DIVIZIA A
1. Portugalia 6p
2. Rusia 6p
3. România 0p
4. Turcia 0p

Rusia - România 5-2
Turcia - Portugalia 3-6
Portugalia - România 5-4
Rusia - Turcia 7-2
AZI
Portugalia - Rusia (17:30, Eurosport 2)
România - Turcia (18:45, Eurosport 2)

CLASAMENT ETAPĂ - DIVIZIA B
1. Germania 3p
2. Cehia 3p
3. Andorra 0p

Germania - Andorra 4-1
Cehia - Andorra 4-3
AZI
Germania - Cehia (20:45, Eurosport 2)

Cum se desfăşoară
Opt echipe alcătuiesc Divizia A, în timp ce Divizia B este formată din echipele mai slabe, în funcţie de clasamentul european. Euroliga la fotbal pe plajă are patru etape, în 2011 ele desfăşurîndu-se la Berna (27-29 mai), Berlin (8-10 iulie), Ravenna (22-24 iulie) şi Den Haag (29-31 iulie). Fiecare echipă participă la două etape, iar la final se face un clasament.

Primele cinci din ierarhie (cîştigătoarele de etapă fiind incluse în acest număr) se califică la Superfinala de la Moscova alături de ţara gazdă, Rusia.

Ultima clasată merge şi ea la Moscova, dar pentru a evolua la baraj cu echipele din Divizia B, calificate la turneu în aceeaşi manieră ca şi cele din prima ligă.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
welmynho29
welmynho29  •  10 Iulie 2011, 13:32

pe portar il cheama MARIN nu GINDAC.faceti aceeasi greseala ca si comentatorul.profesionistii lui peste....

Vezi toate comentariile (1)
Comentează