SPORTURI  »  ALTELE  »  POLO / CAMPIONATUL MONDIAL

România, victorie zdrobitoare cu Kazahstan la Campionatul Mondial și calificare în barajul pentru sferturile de finală! » Visul olimpic stă în picioare

Tudor-Andrei Fulea a fost desemnat jucătorul meciului cu Kazahastan Foto: Imago
Tudor-Andrei Fulea a fost desemnat jucătorul meciului cu Kazahastan Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 07 februarie 2024 16:28 / Actualizat miercuri, 07 februarie 2024 16:33

Naționala masculină de polo a României s-a impus cu 25-3 în fața reprezentativei Kazahastanului, o victorie necesară pentru a avansa în barajul pentru sferturile de finală. Ultimul meci din grupa D va fi vineri, contra Italiei.

Un meci pe care naționala României urma să-l dispute cu un spin în coastă: înfrângerea ar fi însemnat că drumul mai departe nu mai era posibil. Și nici șansă de calificare la JO de la Paris.

Cele două echipe reprezentative se mai întâlniseră o singură dată, tot la o ediție a Campionatului Mondial, cea din 2013, iar atunci kazahii s-au impus cu 7-4.

„Tricolorii”, start ca din pușcă

După o partidă onorabilă contra campioanei mondiale en titre Ungaria, „tricolorii” au pornit cu mult aplomb și încredere duelul de azi. Adversarii au înscris primii, apoi însă jucătorii antrenați de Bogdan Rath au jucat excelent.

În primul rând, linia defensivă și portarul Marius Țic au securizat zona din fața buturilor, iar de acolo, din acea încredere, s-au născut acțiunile ofensive.

Iar golurile au venit aproape în potop, fără ca oponenții să mai marcheze. Pentru 4-1, poate cea mai frumoasă reușită: pornită dintr-o intercepție a lui Prioteasa, care a înotat protejând mingea preț de aproape 20 de metri pe contraatac, a ajuns singur cu portarul și a înscris.

Apoi poarta adversă a fost perforată pe rând pentru un 7-1 clar după primul sfert, Tudor bifând ultimul gol. Lucrurile au continuat în aceeași manieră și în cel următor.

Poate chiar mai siguri pe ei, „tricolorii” care au marcat ca la foc automat prin Tudor, Georgescu, Luțescu, Țepeluș, Vancsik și Neamțu. Pe final au găsit și oaspeții drumul spre un gol rar, reușit de Sultan Shonzhigitov.

Goluri în serie în poarta kazahă

13este locul ocupat de România la ultima ediție a CM la care a participat, în 2013

Mașina de goluri a intrat din nou în funcțiune la pauza mare, iar scorul a crescut ca spuma laptelui lăsat pe foc. Acțiune după acțiune, siguri pe ei, poloiștii români au controlat disputa, iar poarta a rămas închisă în continuare. 18-2 înaintea ultimei reprize, inclusiv un penalty sub bară executat de Prioteasa.

Încă 5 reușite în partea a patra și un scor mai mult decât clar la final, 25-3, aplaudat de cei câțiva suporteri români din tribune, cu steaguri și tricouri colorate, între care s-a aflat și fostul fotbalist Ovidiu Stângă.

Era nevoie de o victorie pentru ca echipa României să fie sigură că va avansa în barajul pentru sferturile de finală.

Prima clasată din grupa D se califică direct între primele opt, în timp ce formațiile de pe pozițiile 2-3 vor disputa un baraj cu cele din grupa C. Ultimul meci este programat vineri, contra Italiei.

Naționala antrenată de Bogdan Rath are nevoie de o clasare cât mai bună pentru a prinde un bilet pentru Jocurile Olimpice de la Paris, patru locuri fiind disponibile.

Clasament grupa D

EchipăMeciuriVictoriiÎnfrângeriGolaverajPuncte
1.Ungaria11015-83
2.Italia11033-33
3.România21133-183
4.Kazahastan2026-580

Grupele CM de la Doha 2024

  • Grupa A: Australia, Africa de Sud, Croația, Spania
  • Grupa B: Grecia, Brazilia, China, Franța
  • Grupa C: Serbia, Muntenegru, Japonia, SUA
  • Grupa D: Kazahstan, România, Italia, Ungaria

Citește și: 

Continuă scandalul intern de la Red Bull » Christian Horner urmează să fie audiat
RED BULL
Continuă scandalul intern de la Red Bull » Christian Horner urmează să fie audiat
Boris Becker nu mai e antrenorul lui Holger Rune! Motivul despărțirii
ATP
Boris Becker nu mai e antrenorul lui Holger Rune! Motivul despărțirii

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
alex31
alex31  •  08 Februarie 2024, 11:46

Se putea lasa si cateva detalii despre cum ne putem califica la Olimpiada. In momentul de fata, ne putem califica si de pe pozitia 11. Avem nevoie de o victorie in cele 2 meciuri ramase dupa ce suntem eliminati din play-off (nu ma astept sa ajungem in optimi).

MaxiP
MaxiP  •  07 Februarie 2024, 20:59

Meci fara rost, deci pentru genul asta de echipe stau acasa Georgia, Olanda, Germania. Apropo, in toata perioada in care Romania a lipsit de la Mondiale, Kazahstan a participat la fiecare editie si asta e rezultatul cand cele 2 se intalnesc. Eu cred ca ar trebui regandite putin calificarile la un Campionat Mondial.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează