SPORTURI  »  ALTELE  »  SALA POLIVALENTA CLUJ

Sala blocată! » Lucrările la Polivalenta din Cluj au fost suspendate ieri printr-o sentinţă judecătorească

Articol de GSP - Publicat sambata, 24 martie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 23 martie 2012 22:03

Firma care a construit ”Cluj Arena” a reuşit să blocheze în instanţă lucrările finalizate în proporţie de 65 la sută, care s-ar putea relua abia peste un an


Decizie-şoc pe şantierul viitoarei Săli Polivalente din Cluj. Cu două luni înainte de termenul de predare, autorităţile locale au anunţat ieri că suspendă lucrările finalizate în proporţie de 65 la sută, după ce Tribunalul Cluj a dat o sentinţă favorabilă firmei ACI SA, care a construit şi stadionul "Cluj Arena", aflat în imediata apropiere.

Deşi a avut un preţ mai mare cu aproape 9,3 milioane de euro, societatea clujeană a obţinut o hotărîre judecătorească care practic anulează contractul atribuit prin licitaţie publică în noiembrie 2011, încredinţat unui fost asociat de la stadion, firma Con-A din Sibiu. "Dacă vom pierde recursul împotriva acestei decizii, lucrarea ar putea fi întîrziată cu un an! În 2011, ACI a mai contestat legalitatea contractului, dar a pierdut. Acum a cîştigat procesul privind procedura de achiziţie. Sînt două decizii contradictorii şi va fi nevoie de o soluţie excepţională", a explicat primarul Radu Moisin. Primăria a depus deja recurs împotriva decizei tribunalului. Clădirea viitoarei săli polivalente va avea subsol, parter şi trei etaje şi va dispune de 7.200 de locuri în tribune şi de un parking subteran de 446 de locuri.


"E trist ce se întîmplă, pentru că acum va trebui să conservăm şantierul. Nici nu ştiu ce o să le spun oamenilor, că am rămas fără o lucrare care era aproape de finalizare"
Mircea Bulboacă, director general Con-A

"Chiar dacă vom pierde procesul, nu se pune problema ilegalităţii construcţiei, adică să demolăm ce s-a construit pînă acum. E o situaţie fără precedent"
Radu Moisin, primar Cluj

11,5 milioane de euro e suma cu care a cîştigat licitaţia firma din Sibiu pentru construirea sălii polivalente din Cluj

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
matheus9999
matheus9999  •  24 Martie 2012, 07:28
Postat de adrian008 pe 24 Martie 2012, 04:47

ce autostrada?aia 40 de km? cine a mai vazut o autostrada sa inceapa din neant si sa se termine tot in neant.adica nu e legata de nimic.de nici o alta autostrada.numai noi romanii facem chestiile astea.in loc sa luam lucrurile in ordine.trebuia inceputa la bors si dusa pana unde puteau sau aveau bani.dar....

Referitor la "autostrada", e mai degraba o foarte costisitoare centura ocolitoare pentru Cluj, Turda si Campia Turzii. Ca si utilitate, era nevoie de ea. Inteleg beneficiile ei locuitorii din orasele care au scapat de camioane si traficul de tranzit (Ex. Sibiu, Pitesi).

matheus9999
matheus9999  •  24 Martie 2012, 07:11

Vi se pare mult sa platesti 11,5 milioane pe o sala polivalenta de 7200 locuri? Cu banii aruncati pe copertina inutila a stadionului din Bucuresti se faceau doua sali si mai ramaneau bani! E jenant sa nu existe o sala decenta intr-o tara europeana!

petrucfr
petrucfr  •  24 Martie 2012, 06:06

...orice numai nu trebuie oprita munca...ca oricum doar 10% dintre romani lucreaza insa vad ca nici pe aceia nu-i lasam sa-si faca treaba...pe aia cu studii de fezabilitate(aproape la pretul de executie)nu-i stopeaza nimeni din marsavii...pe bietul si cinstitul sudor l-au trimis acasa...numai in Romania se poate asa ceva...justitia nu este numai oarba este si "ceacanae"

Vezi toate comentariile (6)
Comentează