SPORTURI  »  ALTELE  »  ACCIDENT

Salvate prin minune » Două judoka din lotul naţional au avut ieri dimineaţă un accident de maşină

Articol de , - Publicat luni, 21 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 20 noiembrie 2011 23:18

Violeta Dumitru (48 kg) şi Angela Mara (63 kg), ambele recent operate în Ungaria, au fost transportate de urgenţă la Alba Iulia ♦ Angela e cea mai afectată de cele întîmplate, cu fracturi de coaste şi splina scoasă ♦ În accident a fost implicat şi observatorul de arbitri Dan Lăzărescu


Ieri dimineaţă, în jurul orei 08:00, la intrarea în oraşul Sebeş, Dan Lăzărescu şi-a pierdut reperul. Încă era destul de ceaţă şi hotărîse să meargă în spatele unui Golf 3, ca să nu se simtă total rătăcit. Numai că maşina din faţa sa a luat o direcţie ciudată, a intrat într-un TIR, apoi a pătruns pe contrasens. Lăzărescu a lovit-o şi el, cu al său BMV X6, izbind în partea stîngă, unde se aflau şoferul şi un pasager în spate. Au chemat imediat SMURD-ul, a venit şi poliţia, iar toţi cei implicaţi au fost transportaţi de urgenţă la Alba Iulia.

Ce se întîmplase însă? În automobilul Volkswagen se aflau două judoka de la lotul naţional, Violeta Dumitru (48 kg) şi Angela Mara (63 kg), tatăl Angelei şi prietenul acesteia. Ambele fete fuseseră cu ceva vreme în urmă la un turneu în Suedia, unde, ghinion imens, s-au accidentat amîndouă. Au avut nevoie de intervenţii chirurgicale, ambele realizate la Tata, în Ungaria, acolo unde preşedintele federaţiei internaţionale are o relaţie foarte bună cu unul dintre medici. Violeta (22 de ani) a avut fractură la spirala tibiei, iar Angela (22 de ani) a fost operată la genunchi, la ligamentele încrucişate.

Cele două se întorseseră din Ungaria. Pe Dumitru a recuperat-o chiar Florin Bercean, antrenorul lotului, iar pe Mara o altă judoka, Monica Ungureanu. Vineri, amîndouă se găseau în Cluj, dar între timp a venit de la Bucureşti tatăl Angelei, pentru a le lua pe fete acasă (Violeta e din Piteşti, cealaltă din Capitală). Azi dimineaţă au plecat la drum. Şi s-a produs accidentul.

La Poliţie, tatăl Angelei Mara a pus pierderea controlului asupra volanului pe seama unei denivelări de pe şosea. Dan Lăzărescu, care plecase şi el din Cluj după ce cu o seară înainte fusese observator de arbitri la CFR-"U", spune însă că ieşirea de pe şosea s-a produs destul de lin. Ambii şoferi au fost testaţi pentru alcoolemie, care nu a evidenţiat nimic în neregulă.

Toţi pasagerii sînt în afara pericolului, dar cea mai afectată este Angela Mara. Ea stătea cu piciorul operat ridicat în momentul producerii accidentului, în urma căruia i s-a scos splina şi a fost diagnosticată cu multiple fracturi de coaste, sînge în pleură (scos şi acesta) şi o fisură la vertebra L6. Aceasta nu e însă periculoasă deoarece nu există compresie pe măduvă. Probabil că, spune Florin Bercean, şansele Angelei de a mai face sport sînt destul de mici. Antrenorul va merge azi la Alba Iulia, la spital, pentru a fi alături de elevele sale.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
tardelli
tardelli  •  21 Noiembrie 2011, 22:38

Pana la urma accidentarile suferite au fost ``opera`` observatorului de fotbal Lazarescu ?

un_suporter_cfr
un_suporter_cfr  •  21 Noiembrie 2011, 20:22

@Dragos: Acest sport a adus o medalie de aur Romaniei, la jocurile olimpice din China, prin Alina Dumitru... nu stiu daca exista o legatura intre cele doua sportive, sa le uram insa insanatosire grabnica celor doua!

dragos.marinescu
dragos.marinescu  •  21 Noiembrie 2011, 19:37

Cam cate stiri ati dat despre sportul asta pana azi? Acum, daca tot a fost cu accident ati scris imediat. Daca mureau, Doamne fereste, era si mai bine pentru voi, HIENELOR! Mars la palat si mai pupati-i funduletul lui jiji!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează