SPORTURI  »  ALTELE  »  JUDO

Sandu Bălgrădean iese la atac: ”Controlul ANAF vizează activitatea federației de judo, nu pe Florin Bercean”

Articol de - Publicat vineri, 16 decembrie 2016 19:36

Degringolada din judo, unde ultima adunare generală s-a transformat într-un circ total, se află sub o investigație financiară.

Fostul secretar general al FRJ, Sandu Bălgrădean, aflat într-un conflict deschis cu antrenorul lotului olimpic feminin, Florin Bercean, explică faptul că "acest control vizează activitatea federației, nu persoana tehnicianului. Toate veniturile și cheltuielile vor fi verificate începând din 2011 până în prezent, iar în funcție de gravitatea faptelor controlul va fi probabil extins pe încă cinci ani. Va fi verificat totul, indiferent cine s-a aflat la conducere într-o perioadă sau alta. Informația livrată de Florin Bercean în adunarea generală, cum că ANAF îi verifică lui averea, este nereală, scopul acestuia fiind de a se transforma în martir. Data estimată pentru finalizarea acestei expertize e 15 ianuarie 2017".

Și a continuat: "Încercarea de a arunca FRJ în haos este cu atât mai condamnabilă datorită momentului ales. Dacă această moțiune iresponsabilă ar fi trecut, federația rămânea fără finanțare pe următoarele șase-opt luni. Frazeologia conform căreia se încearcă «salvarea judoului românesc» nu are nicio legătură cu acest sport. Acțiunea e condusă de cei care au devalizat FRJ și l-au luat «port-trompet» pe Florin Bercean. Este cu atât mai regretabilă prestația domnului Bercean, care a ales calea instigării la delapidare și a anarhiei în locul studierii documentelor, răbdării și cumpătării. Epoca furturilor și abuzurilor în FRJ s-a încheiat, iar judo-ul românesc trebuie să fie un exemplu și să se afle în rândul întâi în lupta pentru schimbarea sportului românesc prin exemplul de etică și autocurățire pe care l-a început", a spus Sandu Bălgrădean. 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează