SPORTURI  »  ALTELE  »  DIVERSE

Se demolează celebrul restaurant din București în care s-au negociat zeci de transferuri în fotbalul românesc

Se demolează restaurantul preferat al oamenilor de fotbal. Foto: GSP +16   FOTO
Se demolează restaurantul preferat al oamenilor de fotbal. Foto: GSP

Articol de - Publicat vineri, 22 martie 2024 13:51 / Actualizat vineri, 22 martie 2024 15:15

Un restaurant celebru din București, cunoscut în lumea fotbalului românesc, urmează să fie demolat ca urmare a planurilor pe care le au proprietarii. Este vorba despre „Doi Cocoși”, local în care, de-a lungul timpului, s-au realizat transferuri, dar și petreceri de seamă la care au participat fotbaliști, antrenori și patroni de cluburi.

Construit inițial ca han, localul amplasat pe Șoseaua București - Târgoviște s-a aflat în topul restaurantelor din Capitală încă de la finalul anilor '70, fiind faimos pentru specificul său tradițional românesc.

Se demolează restaurantul „Doi Cocoși”, preferatul oamenilor de fotbal

Compania deținută de Elena Borcea, mama lui Cristi Borcea, și omul de afaceri Gigi Nețoiu, în trecut deputat și acționar la Dinamo și Universitatea Craiova, a primit aviz de construire a unui ansamblu imobiliar cu 102 apartamente, astfel că întregul complex aflat în proprietate, în care se află „Doi Cocoși”, va fi demolat. Spațiul locativ va avea două subsoluri, parter și 9 etaje, din care ultimele 3 retrase, notează news.ro.

Pe lângă restaurant, vor mai fi demolate și alte corpuri de clădire: complexul turistic, un minihotel, sala de forță, birourile, un atelier, un magazin și un atelier pentru tipăriri cu o suprafață de 2.200 de metri pătrați.

+12 FOTO

Construcția propusă se va întinde pe de aproximativ 18.700 de metri pătrați și va ocupa aproximativ 50% din teren.

După 2000, la cârciuma „Doi Cocoși” obișnuiau să se întâlnească patronii, oamenii de fotbal, dar și fotbaliștii, în special cei de la Dinamo și echipa națională a României, fiind un loc frecventat inclusiv atunci când se purtau negocieri în privința unor transferuri.

GSP.ro îți prezintă o galerie foto memorabilă cu cele mai tare instantanee surprinse în cadrul restaurantului, de-a lungul timpului.

+12 FOTO

„Sunt și afaceri care nu merg dacă nu le controlezi și le cunoști. Am rămas și de două ori fără bani și după tot la butelii am ajuns. O dată la Caritas, în '92 -'93, am băgat toți banii, multe sute de mii de dolari, că nu erau euro, și am rămas fără bani. Și am luat-o din nou, am vândut BMW-ul și am luat-o din nou cu buteliile. Atunci mergeau, vedeai lumea la coadă, stăteau câte două zile, trei zile. Să depună, nu să ia banii. Am avut bani, am început și cu Turcia, cum erau cu blugii, aduceam câte un TIR de blugi, băgam în consignații, era de cinci ori prețul. Au fost multe oportunități când nu era fiscalitate, nu declarai, era totul pe bani cash”
- Cristi Borcea, despre afaceri

Citește și:

DDB, cerere specială pentru ridicarea noului stadion Dinamo: „În amintirea proiectului care a ținut în viață clubul!”
DINAMO
DDB, cerere specială pentru ridicarea noului stadion Dinamo: „În amintirea proiectului care a ținut în viață clubul!”
Claudiu Niculescu este superoptimist pentru Euro 2024: „Măcar locul 2 în grupă”. Gluma săptămânii: „Dacă eram acum, poate îl depășeam pe Dorinel Munteanu la selecții!”
NAȚIONALĂ
Claudiu Niculescu este superoptimist pentru Euro 2024: „Măcar locul 2 în grupă”. Gluma săptămânii: „Dacă eram acum, poate îl depășeam pe Dorinel Munteanu la selecții!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
sibman25
sibman25  •  22 Martie 2024, 19:46

Apare un cocos, ca ala care sta cugura cascata, cocoseste tot ce prinde.

eugbor61
eugbor61  •  22 Martie 2024, 16:09

Nici o zi de la Dumnezu fara clanul Becali, fara MM, Borcea, Dragomir! Chiar nu mai exista sport pe planeta asta, discutam de cati mici au "halit respectabilii"?

roost.eradevar.at
roost.eradevar.at  •  22 Martie 2024, 15:03

Stiri din sport nu dati? Doar promovati puscariasii…. Asta a ajuns ghesepe, un ziar de cancan

Vezi toate comentariile (4)
Comentează