FOTBAL  »  NATIONALA  »  NAȚIONALĂ

EXCLUSIV // VIDEO Claudiu Niculescu este superoptimist pentru Euro 2024: „Măcar locul 2 în grupă”. Gluma săptămânii: „Dacă eram acum, poate îl depășeam pe Dorinel Munteanu la selecții!”

Claudiu Niculescu
Claudiu Niculescu

Articol de - Publicat vineri, 22 martie 2024 08:49 / Actualizat vineri, 22 martie 2024 08:49

Claudiu Niculescu, antrenorul lui CSC Șelimbăr, liderul ligii secunde, este de părere că România poate trece de faza grupelor la Euro. A explicat, sumar, de ce consideră că Horațiu Moldovan are o situație mai grea la Atletico Madrid decât Radu Drăgușin la Tottenham.

România joacă, vineri seara, pe Arena Națională contra Irlandei de Nord primul meci de verificare din 2024 pentru a pregăti Euro 2024. Tricolorii au un al doilea joc amical, marți, la Madrid, contra Columbiei.

„Tricolorii” n-au scăpat! Naționala vedetelor din Premier League a întors fantastic și poate înfrunta România în grupa de la Euro 2024 » Când aflăm ultimele calificate
BARAJ
„Tricolorii” n-au scăpat! Naționala vedetelor din Premier League a întors fantastic și poate înfrunta România în grupa de la Euro 2024 » Când aflăm ultimele calificate

Tot marți seară, jucătorii lui Edward Iordănescu își vor cunoaște primul adversar de la Euro, din Germania, cel pe care îl vor întâlni la Munchen pe 17 iunie. Adversar care va fi oferit de meciul de baraj dintre Islanda și Ucraina.

Claudiu Niculescu despre situațiile lui Drăgușin și Moldovan: „Pentru un stoper nu e greu, dar portarul își pierde reflexele”

Suntem în situația, fericită, de a juca partide de pregătire pentru marea competiție continentală din lunile iunie-iulie. Suntem în faza în care ne dăm cu părerea, iar specialiștii din fotbal își expun opiniile lor referitoare la Euro 2024.

800de mii de euro este suma plătită de Atleti Rapidului pentru a-l achiziționa pe Moldovan, practic, achitând clauza de reziliere

Claudiu Niculescu, 47 de ani, antrenorul lui CSC Șelimbăr, liderul ligii secunde, are încredere în echipa națională. Într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor a evidențiat câteva detalii din perspectiva unui tehnician, atunci când s-a referit la selecții și la situația unor jucători de la prima reprezentativă.

25de milioane de euro este suma plătită de Spurs celor de la Genoa pentru a-și asigura serviciile lui Drăgușin, la care se mai adaugă alți cinci milioane de euro din bonusuri

Transferurile de răsunet ale începutului de an, Radu Drăgușin la Tottenham și Horațiu Moldovan la Atletico Madrid, nu au reușit să se impună la noile lor formații. Stoperul a adunat cinci prezențe în Premier League, portarul doar este rezerva lui Jan Oblak la madrileni.

"În primul rând, principalul obiectiv, deși nu ține de Edi Iordănescu neapărat, e să avem cât mai mulți jucători cu multe meciuri oficiale în picioare. Din păcate, avem câțiva jucători care nu prea evoluează la echipele lor de club.

Cel mai complex antrenament este meciul, clar. Meciul oficial, nu amicale, are altă intensitate. Să spunem că în privința fundașului central este mai ușor, mai ai două-trei-patru amicale înainte competiției oficiale de la Euro. Pentru un stoper nu e la fel de greu, pentru un mijlocaș, un atacant, un portar, este mai greu. Dacă mai ești și inteligent... E mai simplu.

Ca portar, îți pierzi din reflexe, iar reperele sunt foarte importante. Să sperăm că vor avea evoluții în campionatele lor, măcar câteva meciuri, spre finalul sezonului", a comentat Claudiu Niculescu pentru GSP.ro.

Optimism la început de 2024: „Măcar locul 2 în grupă, naționala chiar are forță!”

Antrenorul lui CSC Șelimbăr a explicat care sunt preferații săi de la echipa națională și ce așteptări are în perspectiva confruntărilor din Germania.

"Trebuie să ne propunem să ieșim din grupe! La prima vedere, este ușoară, însă nu e ușoară deloc. Dar echipa națională chiar are forța de a ieși din grupe. Măcar locul 2 în grupă îl putem avea!

Îmi place mult Răzvan Marin. Și Drăgușin. Sunt jucători buni, mulți, toți. Și Florinel Coman poate ajuta mult echipa, să sperăm că și Ianis Hagi va avea mai multe meciuri în picioare. Să sperăm că prinde mai multe meciuri acolo, unde este. Avem jucători buni. Și Rațiu îmi place foarte mult. Important e să fie cu toții sănătoși", a reacționat Niculescu.

Claudiu Niculescu a ratat Euro 2008, deși era jucător de Bundesliga, marcase de 4 ori în 15 meciuri!

Unul dintre fotbaliștii legendari ai campionatului românesc, Claudiu Niculescu, multiplu campion cu Dinamo, cu impact și în meciurile din cupele europene ale "câinilor", are foarte puține prezențe la echipa națională.

8selecții are Clau-gol la echipa națională a României, în perioada 2000-2007

Ar fi putut prinde lotul României la Euro 2008, în condițiile în care a fost golgeterul campionatului un an mai devreme, declarat cel mai bun jucător al țării în 2007. În 2008, a bifat un transfer în Bundesliga la Duisburg, a marcat de 4 ori în 15 meciuri, dar selecționerul Victor Pițurcă n-a avut ochi și pentru el! Nici măcar pentru lotul lărgit. Nu poartă ranchiună, are o explicație, personală.

134de selecții și 16 goluri a adunat Dorinel Munteanu la prima reprezentativă, cel mai selecționat fotbalist român all-time

"Aria de selecție era foarte mare. Despre ce vorbim? Mutu, Pancu, Marica... Eu și Dănciulescu eram golgheteri la Dinamo și nu eram convocați la națională! Era chestie de concurență, nu de rea-voință. Mai erau Marius Niculescu, Daniel Niculae, care jucau în campionate puternice europene. Asta ce mă gândesc așa rapid, că dacă mă gândesc... Mai scot din joben câteva nume.

Rămâne o supărare că n-am prins mai multe meciuri la națională, na!, așa a fost să fie. Acum, dacă mai eram în activitate? Poate-l depășeam pe Dorinel Munteanu la selecții (râde). Glumesc, sunt alte vremuri acum", a declarat fostul mare atacant.

Citește și alte știri:

Raportul anual FIFA: câți bani au fost alocați FRF și care e suma folosită de către federație din programul de finanțare pentru implementarea VAR

Cine este surpriza pregătită de Edi Iordănescu pentru amicalele din această lună » Soție franțuzoaică, are dublă cetățenie si e pasionat de golf

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
Catalynn.16
Catalynn.16  •  22 Martie 2024, 09:02

Asta crede ca România e Șelimbăr …

Ubi_Mortus
Ubi_Mortus  •  22 Martie 2024, 08:52

Locul doi... de la coada... dintre toate echipele, sau cum?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează