SPORTURI  »  ALTELE  »  SPORT

EXCLUSIV Sfatul unei campioane olimpice pentru copii: „Lăsați gadget-urile și ieșiți afară! Sportul e cel mai ieftin medicament”

Articol de - Publicat marti, 28 noiembrie 2023 19:10 / Actualizat marti, 28 noiembrie 2023 22:38

Spadasina Loredana Dinu, 39 de ani, fostă campioană olimpică la Rio 2016, oferă un sfat util pentru toate vârstele, de la copiii mici, până la cei mai mari

Loredana Dinu, acum în vârstă de 39 de ani, este campioană olimpică la Jocurile Olimpice din 2016 de la Rio de Janeiro, dublă campioană mondială (2010 și 2011) și cvadruplă campioană europeană (2006, 2008, 2011 și 2015), tot pe echipe.

+1 FOTO

Spadasina a fost cel mai impozant nume prezent la inaugurarea celei mai noi locații World Class, One Cotroceni Park, una „Gold”, a 45-a din portofoliul companiei pe plan intern. La inaugurare au mai fost prezenți și handbaliștii de la CSM București, care alături de echipa de fete, se antrenează zilnic în locațiile World Class din Capitală și din țară, în funcție de program. Băieții au încercat aparatele, practic, au prezentat publicului o parte a pregătirii cotidiene.

Atunci când direcționezi un copil spre sport, nu mă gândesc la ideea de a face sport de mare performanță, ci să o ia de la început, să facă sport de plăcere. Asta îmi doresc și pentru fetița mea, să facă sport singură și să aibă un stil de viață sănătos. O componentă a ideii de a trăi frumos
Loredana Dinu, campioană olimpică

De ce e bine să facem mișcare. Ce legătură există între exercițiile fizice și depresie, diabet și cancer
SPORT ȘI SĂNĂTATE
De ce e bine să facem mișcare. Ce legătură există între exercițiile fizice și depresie, diabet și cancer

Loredana Dinu, un sfat pentru cei mici: „Nu știi cât va dura iubirea, apoi ajungi la Jocurile Olimpice”

Mama lui Iris, care a trecut de vârsta de un an, Loredana Dinu s-a dedicat total noii „meserii”. Fosta campioană olimpică a detaliat pentru GSP.ro ce le-ar recomanda copiilor. Și nu doar lor, ci tuturor, de la cei mai mici la cei mai mari, indiferent de vârstă.

"Le-aș recomanda copiilor să-și acorde mai mult timp și să lase orice gadget! Orice gadget ne fură din timpul pe care l-am putea aloca oricărui lucru frumos, inclusiv sportului. Când își vor găsi un hobby, un sport pe care să-l facă cu plăcere, fie că joacă în echipa școlii, fie că merg la înot, fie că fac judo sau scrimă, când se vor îndrăgosti de sportul respectiv, sunt convinsă că nu se vor mai lăsa.

Așa s-a întâmplat și cu mine, când am fost mică. Nu știi cât va dura iubirea, apoi trec anii peste tine și ajungi la Jocurile Olimpice. Asta a fost povestea mea, cu suișuri, cu coborâșuri, pasiunea pentru scrimă m-a dus la cel mai înalt nivel", a declarat Loredana pentru Gazeta Sporturilor.

Loredana Dinu despre sportul de masă: „Nu trebuie să facem toți performanță

Fosta campioană olimpică nu este adepta de a pune presiune pe copii, de a-i face să-și împingă limitele, cel puțin nu pentru prima fază.

"Nu trebuie să facem toți performanță, ci să facem sport de masă, să cunoaștem sporturile pe care le vedem la televizor, să ne susținem echipele naționale și să știm să ne uităm la o ediție de Jocurile Olimpice, să cultivăm plăcerea pentru sport.

Lasați gadget-urile, nu ne aduc atât de multe lucruri faine, oricum le folosiți atât de mult la școală și în alte activități! Ieșiți afară și faceți orice sport care vă vine natural. Sportul este cel mai ieftin medicament", a mai declarat ea.

Sunt îngrijorat de faptul că peste 25 la sută din copii sunt obezi, este un detaliu care ne și mă îngrijorează, având în vedere că sunt părinte. De aceea suntem atenți la toate detaliile pentru a face cât mai mult sport de masă
Kent Orrgren, CEO World Class

Citește și alte știri:

EXCLUSIV Dusan Uhrin, reacție pentru GSP despre plecarea lui Burcă de la Dinamo: „Deja vu!” + ce ar face dacă ar fi contactat

Crina Pintea, declarații curajoase înainte de plecarea la Campionatul Mondial: „Nu simt nicio presiune! E un pic mai ușor față de anii trecuți”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează