SPORTURI  »  ALTELE  »  BIATLON

Simone Hauswald a cîştigat globul de cristal la sprint. Eva Tofalvi, locul 33

simone
simone

Articol de GSP - Publicat joi, 25 martie 2010 00:00

Iana Romanova a cîştigat ultima programare a probei de sprint din Cupa Mondială de biatlon. Datorită poziţiei a patra reuşite în Rusia, Simone Hauswald a cîştigat globul de cristal al specialităţii.

Rusoaica Iana Romanova a obţinut prima victorie din Cupa Mondială, după victoria de la sprint-ul de la Khanty-Mansiysk. Biatlonista a trecut linia de sosire în 20:59.3 minute graţie celor două trageri perfecte şi a unei evoluţii foarte bune la partea de fond.

Pe treapta a doua a urcat franţuzoaica Marie Laure Brunet. Medaliata cu bronz de la urmărire la Vancouver a avut o întîrziere de 10.9 secunde faţă de reprezentanta gazdelor, chiar dacă nu a ratat nici o ţintă la trecerile prin poligon.

Fosta lideră a clasamentului general, Helena Jonsson, a încheiat podiumul. Suedeza a fost cronometrată cu timpul de 21:14.8, după ce a tras de fiecare dată fără greşeală.

Deşi nu a prins TOP 3, Simone Hauswald a cîştigat globul de cristal al specialităţii. Nemţoaica a tras alături o dată la tragerea din picioare şi a încheiat la 0.8 secunde faţă de locul 3, în 21:15.6 minute. În acest sezon, Hauswald s-a impus la sprint-ul de la Oberhof şi de la Oslo.

Magdalena Neuner, principala favorită la cîştigarea marelui globul de cristal s-a clasat pe locul 8, cu trei tururi de penalizare. Dubla campioană olimpică a avut un timp cu 23.9 secunde mai slab decît al ocupantei primei poziţii.

Eva Toflavi, deşi a parcurs doar 150 m în plus, a fost doar a 32-a, cu 22:36.1, în timp ce Reka Ferencz, cea de-a doua româncă prezentă în Rusia, a terminat pe 60, cu un tur suplimentar după tragerea din poziţia picioare şi cu timpul de 24:27.4.

Pe 27 martie, va avea loc ultima cursă individuală din acest sezon al Cupei Mondiale, proba de start în bloc. La urmărire, globul de cristal i-a revenit Magdalenei Neuner, în timp ce la individual s-a impus Anna Carin Olofsson.

CLASAMENT GENERAL

1.Magdalena Neuner, Germania, 873

2.Simone Hauswald, Germania, 840

3.Helena Jonsson, Suedia, 792

33. Eva Tofalvi, România, 237

CLASAMENT SPRINT

1.Simone Hauswald, Germania, 345

2.Magdalena Neuner, Germania, 334

3.Helena Jonsson, Suedia, 332

33.Eva Tofalvi, România, 92

72.Alexandra Stoian, România, 17

81.Mihaela Purdea, România, 7

 

 

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează