SPORTURI  »  ALTELE  »  KARATE

Sopra tutti siamo noi! România a luat 16 medalii de aur la Mondialele de karate

Elena Lambu, campioană mondială +2   FOTO
Elena Lambu, campioană mondială

Articol de - Publicat luni, 30 mai 2011 00:00 / Actualizat luni, 30 mai 2011 17:23

La CM de karate de la Lignano, cei 57 de sportivi din lotul naţional au cucerit 16 titluri de campioni şi s-au impus şi în clasamentul general, la mare distanţă de următoarele clasate, Brazilia şi Italia, ţara gazdă


România a bătut Brazilia şi Italia! Ultima chiar la ea acasă! Desfăşurată în perioada 27-30 mai la Lignano, cea de-a 4-a ediţie a Campionatelor Mondiale de Karate WUKF a reconfirmat supremaţia românilor, după succesul anterior, la Odessa, în 2009.
Într-o companie selectă, la concurs participînd 43 de federaţii din 34 de ţări, "tricolorii" s-au clasat pe primul loc pe naţiuni, cu 16 medalii de aur, la mare distanţă de următoarele clasate, Brazilia (6) şi Italia (5).

"A fost mai greu decît ne-am aşteptat. Am pierdut unele medalii de aur la probele unde eram siguri că vom cîştiga, dar am cucerit altele, surprinzător. Italienii erau negri la final. Se aşteptau să iasă primii, dar Brazilia, care a venit cu o echipă foarte puternică, i-a depăşit cu o medalie de aur la total şi le-a luat şi argintul", a spus după concurs Liviu Crişan, preşedintele federaţiei române.
Pe lîngă cele 16 titluri mondiale, karateca români s-au mai clasat pe podium de alte 17 ori (9 argint şi 8 bronz), dominînd clasamentul general şi la numărul total de medalii.

Felecan a luptat cu nasul rupt
La categoria sa, românul Raul Felecan era printre favoriţi. În "optimi" însă a fost grav accidentat de un adversar, care i-a rupt nasul. O lovitură nepermisă chiar şi în kumite, pentru care respectivul a fost descalificat. A fost nevoie de intervenţia ambulanţei, dar Felecan a revenit în concurs. A mai cîştigat un meci, însă, cu un ochi aproape închis din cauza loviturii primite anterior, a fost nevoit să se mulţumească la final doar cu "bronzul".

Felicitări de la Pinna
Înainte cu o lună de CM din Italia, românii au fost instruiţi într-un ultim stagiu de pregătire, chiar la Bucureşti, de fostul cvatruplu campion al lumii, franceyul Christophe Pinna. "O parte din acest succes i se datorează şi lui Christophe. Lecţiile sale au dat rezultate. Normal că s-a bucurat cînd l-am anunţat că am ieşit campioni mondiali şi i-a felicitat pe toţi. L-a impresionat şi modul în care Raul Felecan a contiuat să lupte, deşi avea dureri mari", a mai spus Liviu Crişan.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
dragoseu
dragoseu  •  02 Iunie 2011, 13:33
Postat de spizzinho pe 31 Mai 2011, 16:55

marea britanie si daca a participat(cea ce cred ca au si facut-o) oricum nu fac mare branza la lupta . mare minune daca trec de primul tur, la fel si germania. China.... pentru ei karate-ul e ca si cum ai invatza tu sa joci un "czardas" in loc sa inveti dansuri populare romanesti. @varain: ca eficienta pe strada.... orice arta martiala trebuie adaptata .

A participat si Marea Britanie si Germania, dar cum a spus Spizzinho mai sus, nu au facut mare branza. Englezii au 2-3 sportivi mai buni, unul din ei a luat medalie daca nu ma insel, dar nu ii stiu dupa nume . Loviturile la fata / cap sunt permise pe aceasta federatie, dar doar in regim light contact , cat despre lupta de strada, acolo totul este aleator, oricat de pregatit ai fi Varain2, pentru ca sunt o gramada de "obiecte" pe care le poti folosi in lupta.

spizzinho
spizzinho  •  31 Mai 2011, 16:55

marea britanie si daca a participat(cea ce cred ca au si facut-o) oricum nu fac mare branza la lupta . mare minune daca trec de primul tur, la fel si germania. China.... pentru ei karate-ul e ca si cum ai invatza tu sa joci un "czardas" in loc sa inveti dansuri populare romanesti. @varain: ca eficienta pe strada.... orice arta martiala trebuie adaptata .

taikop
taikop  •  30 Mai 2011, 22:50

Felicitari ! . mandru mi-s de voi, ma ! :))

Vezi toate comentariile (8)
Comentează