SPORTURI  »  ALTELE  »  ALPINISM

Stop după 9 ani » FR de Alpinism a cerut întreruperea pregătirilor Cupei Mondiale de escaladă de la Buşteni

Articol de GSP - Publicat vineri, 10 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat joi, 09 ianuarie 2014 21:22

Cu o săptămînă înainte de debutul întrecerilor celei de-a 9 ediţii a Cupei Mondiale de escaladă Buşteni, FR de Alpinism a cerut organizatorilor să întrerupă pregătirile pe motiv că această competiţie nu respectă reglementările internaţionale.

"Este aberant deoarece Buşteniul a organizat din 2005 în fiecare an Cupa Mondială, care se află sub egida Uniunii Internaţionale a Asociaţiilor de Alpinism", susţine conducerea Clubului Alpin Român, cel care organizează întrecerile de pe pîrtia Kalinderu împreună cu Primăria Buşteni şi MTS.

La ediţia din acest an şi-au anunţat participarea peste 90 dintre cei mai buni sportivi ai lumii, reprezentînd 15 ţări: Azerbaidjan, Canada, Cehia, Coreea, Elveţia, Franţa, Iran, Italia, Japonia, Marea Britanie, Rusia, Slovenia, SUA, Ucraina şi România.

Competiţia se desfăşoară pe structuri artificiale de 25 m înălţime, acoperite parţial cu gheaţă. Structura pentru proba de dificultate este considerată printre cele mai grele din lume.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
shippou_chan
shippou_chan  •  10 Ianuarie 2014, 11:58

eu stiu locul, la busteni ma cazez mereu in apropiere si nu vad unde e problema... competitiile au fost mereu captivante si nu imi amintesc sa fi avut loc vreun eveniment neplacut. probabil aia de la federatie nu au luat si o feliuta de tort :)

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close