SPORTURI  »  ALTELE  »  SUPER BOWL

VIDEO+FOTO Super Bowl LVIII: Totul despre Kansas City Chiefs - San Francisco 49ers, marea finală NFL din această noapte » Cine transmite meciul la TV în România

Super Bowl +9   FOTO
Super Bowl

Articol de - Publicat duminica, 11 februarie 2024 21:43

Kansas City Chiefs şi San Francisco 49ers se vor întâlni în finala NFL, Super Bowl LVIII, care va avea loc la Las Vegas, pe 11 februarie.

Super Bowl LVIII va începe la ora locală 18:30, duminică, 11 februarie, (luni, ora 01.30 - ora României) la Allegiant Stadium din Las Vegas. Meciul va fi transmis de DigiSport 1. Este pentru prima dată când oraşul supranumit capitala mondială a divertismentului va găzdui Super Bowl, potrivit news.ro.

+5 FOTO

Prezentare Super Bowl LVIII: Kansas City Chiefs - San Francisco 49ers. Tot ce trebuie să știi:

Fotbalul american pe scurt, într-o variantă supersimplificată:

  • Un rugby foarte fragmentat în care poți trimite o pasă înainte;
  • 4 sferturi de 15 minute, dar stați liniștiți, meciul nu ține doar o oră;
  • Se joacă 11 la 11, însă fiecare formație are 3 echipe pe care le folosește în funcție de faza jocului: apărare, atac, specială (pentru field goals);
  • Echipa care atacă trebuie să ducă balonul în terenul de țintă, nu e obligatoriu să îl culce;
  • La fiecare atac (down) trebuie să depășească linia arătată de arbitru;
  • Dacă echipa care se apără își blochează adversarii dincolo de linie de 4 ori consecutiv, câștigă posesia;
  • Eseul/touchdown-ul aduce 6 puncte;
  • După eseu, echipele au două variante pentru transformare: 1 punct - să trimită balonul printre buturi sau 2 puncte - să ducă din nou balonul în terenul de țintă din câțiva metri dintr-o singură încercare;
  • Fiecare field goal (lovitură de pedeapsă) transformat valorează 3 puncte.

Kansas City Chiefs şi San Francisco 49ers au disputat finala Super Bowl și în 2020

Cele două echipe s-au mai întâlnit şi în 2020, când s-a impus gruparea din Kansas, scor 31-20. Kansas City Chiefs, campioana în exercițiu, încearcă să devină prima echipă de la New England Patriots din sezoanele 2003 şi 2004 care câştigă de două ori consecutiv Super Bowl.

Chiefs sunt conduşi de quarterback-ul Patrick Mahomes şi de Travis Kelce, care se află într-o relație cu cântăreaţa şi personalitatea anului desemnată de TIME, Taylor Swift. 49ers sunt conduşi de Brock Purdy și Christian McCaffrey.

Spectacolul de la pauză va fi asigurat de Usher

Superstarul R&B Usher a fost anunţat în luna septembrie a anului trecut ca fiind interpretul principal al spectacolului din pauza Super Bowl.

„Este o onoare să bifez în sfârşit o reprezentaţie la Super Bowl, este dorința mea de-o viață", a declarat Usher, în vârstă de 45 de ani, câştigător a opt premii Grammy. „Abia aştept să aduc lumii un spectacol diferit de tot ce au mai văzut de la mine până acum", a mai spus acesta, citat de news.ro.

Vor avea loc, de asemenea, mai multe spectacole înainte de meci. Cântăreaţa country Reba McEntire este programată să cânte imnul naţional „The Star-Spangled Banner”, în timp ce artistul hip-hop Post Malone va interpreta „America the Beautiful”, iar actriţa şi cântăreaţa de soul Andra Day va interpreta „Lift Every Voice and Sing”. 

VIDEO. Super Bowl 2024 are loc pe 11 februarie » Kansas City Chiefs şi San Francisco 49ers joacă pentru trofeu

Vezi și alte știri:

Mutu nu e în control la CFR? „Se contrazic la TV, jucătorii n-au înțeles ce vrea!” » Ce probleme au remarcat Panduru și Răducioiu: „Asta îmi dă de gândit”
CFR CLUJ - RAPID 0-1
Mutu nu e în control la CFR? „Se contrazic la TV, jucătorii n-au înțeles ce vrea!” » Ce probleme au remarcat Panduru și Răducioiu: „Asta îmi dă de gândit”
Cristi Săpunaru, prima reacție după accidentarea cu CFR Cluj » Când poate reveni căpitanul Rapidului
CFR CLUJ - RAPID 0-1
Cristi Săpunaru, prima reacție după accidentarea cu CFR Cluj » Când poate reveni căpitanul Rapidului

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (1)
Guno71
Guno71  •  11 Februarie 2024, 18:53

Ora locala in Vegas va fi 15.30 nu 18.30 (18.30 e ora de pe coasta de est). Vegas e pe ora coastei de Vest (Pacific).

Vezi toate comentariile (1)
Comentează