SPORTURI  »  ALTELE  »  ȘAH

VIDEO START în Superbet Chess Classic la București! Garry Kasparov: „Când ajung în România, mă gândesc la două performanțe”

Garry Kasparov, Foto: Superbet Superchess
Garry Kasparov, Foto: Superbet Superchess

Articol de - Publicat vineri, 05 mai 2023 20:19 / Actualizat vineri, 05 mai 2023 21:06

Superbet Chess Classic România, prima din cele cinci etape ale circuitului Grand Chess Tour 2023 (etape care au loc în Europa și în Statele Unite ale Americii), va avea loc la București, în perioada 5-15 mai 2023. Turneul se va disputa la Grand Hotel Bucharest.

În etapa din România vor participa 10 Mari Maeștri (GM) ai șahului internațional, desemnați dintre cei mai buni jucători de șah din lume, precum și doi dintre cei mai valoroși șahiști ai României: Bogdan-Daniel Deac (locul 39 mondial), care a primit un wildcard pentru această competiție, și Richard Rapport (locul 13 mondial).

La ceremonia de deschidere Garry Kasparov a menționat că o admiră pe Nadia Comăneci și pe jucătorii care au participat la Campionatul Mondial din 1994.

Garry Kasparov: „Mă gândesc doar la ei când spun România”

„Mă bucur foarte mult că mă aflu la un astfel de turneu. De fiecare dată când vin la București îmi face mare plăcere să văd șah de calitate. Îi doresc ca la acest turneu să văd partide corecte și fără șiretlicuri. 

Când spun oameni de sport în România mă gândesc la ceea ce a realizat Nadia Comăneci și la performanța echipei naționale de fotbal din 1994”, a spus Garry Kasparov. 

Dintre jucătorii care s-au participat la Campionatul Mondial din 1994 se aflau în sală Florin Răducioiu, Bogdan Stelea și Ilie Dumitrescu.

VIDEO Ian Nepomniachtchi: „Naționala României este periculoasă”

Numărul 2 mondial în topul mondial al jucătorilor de șah din lume și participant în cadrul etapei de al București a turneului SuperChess, Ian Nepomniachtchi s-a declarat fan al fotbalului. 

„Cunoștințele mele despre România se leagă doar de fotbal pentru că sunt un fan al acestui fenomen. Știu că echipa națională este destul de periculoasă. Echipa din 94` a fost cu ceva timp în urmă, iar acolo au fost foarte mulți sportivi buni”, a spus Ian Nepomniachtchi.

VIDEO Richard Rapport: „Sunt recunoscător pentru șansa oferită de România”

Transferat de Federația Română de șah, Richard Rapport a povestit că se simte recunoscător că poate reprezenta România.

„Mă simt foarte bine în România și sunt recunoscător că am această oportunitate de a reprezenta țara. Lumea de aici din București este primitoare. N-am nicio așteptare de la acest turneu, experiența mea va conta cel mai mult. Nu mi-e frică de adversari pentru că și eu am fost în primii 10 în lume”, a spus Richard Rapport.

Ce premii sunt la etapa din București

Premiile etapei de la București ajung la 350.000 de dolari. Premiile întregului circuit ajung la 1,4 milioane de dolari. În premieră, ediția din 2023 va avea și un fond de premii bonus, în valoare de 175.000 de dolari, care vor fi acordate primilor trei clasați la finalul întregii competiții.

Citește și alte știri:

Cine e Ding Liren, noul campion mondial de șah: „Un analist din România a fost omul-cheie” » Cei doi participă la Superbet Chess Classic în weekend, în București

„România numără 20.000 de șahiști legitimați, 24 de Mari Maeștri și un program radical în derulare” » Președintele Federației Române de Șah: „Avem cei mai buni antrenori din lume la juniori”

10 nume EXPLOZIVE la turneul de șah al anului la București: de la sclipitorul Bogdan Deac la vedetele Fabiano Caruana sau Wesley So

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (3)
vifrim
vifrim  •  06 Mai 2023, 11:29

ii bun ca au adus drept ambasadori oameni care nu au jucat in viata lor sah si nu prea au cunostinte despre acest sport, precum Stelea. :)

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  06 Mai 2023, 11:22
Postat de dobrin pe 05 Mai 2023, 22:36

Sa-l naturalizam si pe Nepo. A pierdut campionatul mondial dupa ce a avut meciul in mana de nenumarate ori. Sigur are gene romanesti :)))))

...te pricepi si la sah dobrinas ?...ca sa joace pe lista Romaniei nu trebuie neaparat sa fie roman ...asa am impresia ...Rappaport tot cetatean ungur este ...

dobrin
dobrin  •  05 Mai 2023, 22:36

Sa-l naturalizam si pe Nepo. A pierdut campionatul mondial dupa ce a avut meciul in mana de nenumarate ori. Sigur are gene romanesti :)))))

Vezi toate comentariile (3)
Comentează