SPORTURI  »  ALTELE  »  BIATLON

Tora 6X6 » Tora Berger a stabilit un record greu de depăşit la Mondialele de biatlon

La cei 1,64 metri ai săi, Tora are în curse o putere debordantă. În medalion, norvegianca şi cele 6 medalii cîătigate la CM 2013 // Foto: Reuters +1   FOTO
La cei 1,64 metri ai săi, Tora are în curse o putere debordantă. În medalion, norvegianca şi cele 6 medalii cîătigate la CM 2013 // Foto: Reuters

Articol de - Publicat marti, 19 februarie 2013 00:00 / Actualizat luni, 18 februarie 2013 21:05

Norvegianca Tora Berger a stabilit la Mondialele de biatlon de la Nove Mesto un record greu de egalat: şase medalii în şase curse, dintre care patru de aur!

Tora Berger (31 de ani) e prima biatlonistă din lume care a cîştigat şase medalii la o singură ediţie a Campionatelor Mondiale. Norvegianca a cîştigat la ediţia de la Nove Mesto (Cehia), patru titluri mondiale, iar de două ori a terminat pe locul doi.

Tora a egalat şi performanţa conaţionalei sale, Liv Gretee Poiree, aceea de a cîştiga patru medalii de aur la o singură ediţie. Liv urcase pe patru ori pe prima treaptă la ediţia din 2004, la Oberhoff.

A învins cancerul
Tora Berger a trăit o mare dramă în viaţa sa. În 2009 a fost diagnosticată cu cancer de piele. "Am crezut atunci că totul s-a terminat, că va trebui să pun capăt carierei", spunea ea. A fost o formă malignă, dar s-a putut opera. A scăpat de necazuri şi a revenit în competiţie.

În anul următor, cîştiga primul şi singurul său titlu olimpic, la Vancouver, în proba de 15 kilometri, individual.

Îi place să vîneze
Norvegianca e o fire închisă. Nu-i place să vorbească despre viaţa sa personală. Se ştie doar că e o mare pasionată de vînătoare. "Îmi place să ucid prada şi să mănînc apoi vînatul", a declarat ea.

Pînă la 18 ani nu a practicat decît cross-country-ul, după care a descoperit biatlonul. S-a antrenat cu încăpăţînare în poligon, devenind una dintre cele mai rapide şi mai sigure trăgătoare. Şi deplasarea pe schiuri e unul dintre punctele ei forte. Tocmai de aceea, Tora şi-a propus să cîştige "o medalie şi la 35 de ani".

18 medalii la Campionatele Mondiale a cucerit Berger: 8 de aur, 5 de argint şi 5 de bronz

24 de succese în Cupa Mondială are biatlonista din Norvegia, care a debutat în 2001

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (1)
vladutz13
vladutz13  •  19 Februarie 2013, 01:18

Faceti un articol ca asta si nu spuneti exact probele la care a luat medaliile?? unde a ratat aurul??

Vezi toate comentariile (1)
Comentează