SPORTURI  »  ALTELE  »  AMBIŢIE

Trei roţi şi un Pol » Maria Leijerstam vrea să cucerească Antarctica pe tricicletă

Articol de - Publicat marti, 24 decembrie 2013 00:00 / Actualizat luni, 23 decembrie 2013 20:20

Polul Sud atrage la nesfîrşit aventurieri. Maratonişti sau încăpăţînaţi pe schiuri. În aceste zile, trei oameni se întrec în a ajunge la Pol pe două sau trei roţi.

Pe lîngă cicliştii Juan Menendez (Spania) şi Daniel Burton (SUA), în cursă s-a înscris şi o femeie, Maria Leijerstam, care s-a ambţionat să atingă prima cel mai sudic punct de pe Terra cu tricicleta.

Vehiculul care o ajută pe Maria (35 de ani) să-şi împlinească visul este o tricicletă adaptată la condiţiile extreme de la Polul Sud - teren accidentat şi vînt care uneori depăşeşte şi 80 de kilometri pe oră. Ea şi cei doi bărbaţi care au ales bicicleta au luat-o pînă la Pol pe rute diferite.

Doi ani de planuri
Călătoria, începută pe 17 decembrie de la staţia aeriană rusească Novo, va fi dificilă. Maria va merge în total 600 de kilometri. Sportiva s-a antrenat în Islanda pentru această încercare, pe care o plănuieşte de doi ani.

Pînă acum, femeia a dus la bun sfîrşit cea mai grea parte a călătoriei sale, depăşind Gheţarul Leverett, adică a urcat cu tricicleta modificată timp de trei zile.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  24 Decembrie 2013, 10:48

Extraordinar articol si extraordinara performanta pe care o femeie de pe planeta noastra icearca s o realizeze ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează