SPORTURI  »  ALTELE  »  JUDO

Vezi care sînt calităţile, dar şi defectele unei campioane europene » "Căpoasa" Corina Căprioriu :D

Corina Caprioriu
Corina Caprioriu

Articol de - Publicat marti, 27 aprilie 2010 00:00

O sportivă dificilă, dar cu personalitate puternică. Aşa o descrie antrenorul Florin Berceanu pe noua vedetă a judo-ului românesc, Corina Căprioriu

Medalia de aur cucerită de Alina Dumitru (48 de kilograme) la Europenele de la Viena nu a surprins mult. E al 7-lea titlu continental pentru judoka română, care mai este şi campioana olimpică.

Pe specialiştii din judo nu i-a surprins nici aurul european al Corinei Căprioriu (57 de kilograme). Înainte de plecarea spre Viena, Florin Berceanu, antrenorul lotului olimpic, era convins că Alina şi Corina se vor întoarce acasă cu medalii. "Nu am spus ce culoare vor avea medaliile, dar eram sigur pe ele", a zis ieri tehnicianul. "Alina are experienţa necesară, iar Corina şi-a pavat drumul spre podium cu victoriile din acest an din cele trei etape de Cupă Mondială", şi-a explicat declaraţiile Berceanu.

Judoka de nici 24 de ani a adus României al 6 titlu european în acest an. Nu sînt multe. Patru au fost cucerite de doi halterofili, iar al 5-lea îi aparţine Alinei Dumitru. În 2002, clubul CSM Cluj Napoca a adus-o pe Corina de la Lugoj, fiind inclusă imediat şi în lotul olimpic de junioare. "Am investit serios în Corina. Timp, muncă, nervi, răbdare. Multă răbdare!", a spus Berceanu.

- De ce multă răbdare, domnule Berceanu?
- Corina are o fire mai dificilă. Este genul care se contrează mereu cu toată lumea. Ea crede că deţine adevărul absolut. M-a răzbit şi pe mine. Nu de puţine ori mi s-a ridicat şi în cap!

- Are o personalitate puternică?!
- Are o încăpăţînare puternică! A fost o perioadă grea pentru toţi.

- Acum este la fel?
- Nu. A început să se îndrepte. A învăţat să-şi folosească încăpăţînarea în sens pozitiv şi şi-a transformat-o în ambiţie în sala de antrenament, în concurs, în muncă...

La Viena, Corina Căprioriu s-a aflat la al 3-lea Campionat European de seniore. La primele două nu a ajuns să se bată pentru medalii. "A avut o evoluţie crescătoare, ca la carte", a completat antrenorul lotului olimpic de judo.

"Corina Căprioriu a învins-o acum, în semifinale, pe campioana olimpică Giulia Quintavalle. Va ajunge să se bată cu mari şanse de reuşită pentru o medalie la Olimpiada de la Londra"
Florin Berceanu, antrenor lot olimpic judo

2 este numărul medaliilor (argint şi bronz) pe care Corina Căprioriu le-a cucerit la CE de juniori

"Nu aş fi vrut altă medalie"
Corina Căprioriu şi Alina Dumitru se află deja în Ungaria, la Debrecen, pentru un stagiu de refacere de 10 zile. Corina stă însă mai mult în camera de hotel, fiind a răcit.

- Cum te simţi, Corina?
- Sînt gripată şi de aceea sînt un pic menajată de antrenori. Dar în rest mă simt grozav. Sînt foarte fericită.

- Cum ai trăit momentele de la Viena?
- M-am dus la aceste întreceri cu gîndul la aur. Îi şi spuneam colegei mele de cameră că nu aş fi acceptat altă medalie deoarece am muncit mult anul acesta. Am pregătit concursul. Iar antrenorii mei, Florin Berceanu şi Simona Rihter, mi-au arătat încredere, ceea ce contează.

- Ai apucat să te bucuri de victorie?
- Nu prea. Am vorbit însă mult cu familia, cu prietenii. Am primit zeci de mesaje de felicitare...

- Antrenorul Berceanu spune că eşti încăpăţînată...
- Da... E adevărat. Mereu am impresia că am dreptate. Că e bine numai ce zic eu. Ştiu că nu e în regulă, că acest lucru mă poate trage în jos, dar învăţ să mă stăpînesc...

- Care e următorul obiectiv?
- O medalie la Mondiale, şi de ce nu?, mă uit cu coada ochiului, şi spre Olimpiada de la Londra. Nu mai e mult pînă acolo...

Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

În 1987 termina în fața lui Hagi în cursa pentru Balonul de Aur, acum e agent imobiliar » Și-a schimbat și look-ul: „Samuraiul a plecat în vacanță!”


Comentarii (3)
 •  27 Aprilie 2010, 08:24

felicitari pentru amandoua fete si antrenori

 •  27 Aprilie 2010, 03:31
Postat de pe 27 Aprilie 2010, 01:59

Titlu e "super". Chiar daca comentariul este pozitiv, chestia cu defectele e "tare". La o campioana europeana cautati defectele! Bine ca la fotbalisti nostri gasiti numai calitati si virtuti!!!

Multe felicitari Corinei ,Alinei si d-lor prof.Florin Berceanu si prof. Simona Rihter. sunt rezultate foarte greu de artins si de egalat si foarte valoroase ptr sportul romanesc. cornelius serghie-arbitru si antrenor judo

 •  27 Aprilie 2010, 01:59

Titlu e "super". Chiar daca comentariul este pozitiv, chestia cu defectele e "tare". La o campioana europeana cautati defectele! Bine ca la fotbalisti nostri gasiti numai calitati si virtuti!!!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează