SPORTURI  »  ALTELE  »  PRIETENII LUI OVIDIU

VIDEO // Poveste senzațională spusă de Ivan Patzaichin: „Aveam o gaură în barcă! Mi-a venit ideea să dau un pumn!”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 27 noiembrie 2019 18:59

Ivan Patzaichin, cvadruplu campion olimpic, a fost prezent la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, moderată de Ovidiu Ioanițoaia, în fiecare miercuri, de la ora 20:00, și a povestit o întâmplare din 1982, la Mondialul din Belgrad, când barca lui s-a găurit în timpul cursei.

„Pentru mine era o rușine să vin cu bronzul sau cu argintul acasă. Din '76 și până în '84, în fiecare an, eu am venit cu aurul! Să vă povestesc o întâmplare tare rău! În 1982 la Mondialul de la Belgrad eu cu Toma (n.r. Toma Simionov) am terminat pe locul trei. Pentru noi era un dezastru! Cum să vin numai cu bronz acasă? Era o rușine imensă!  

Aveam șansa să ne înscriem în proba de 10.000 de metri, de a doua zi. Ne-am înscris ca să avem o șansă să luăm aurul. La start se pleca în linie, ca la atletism, apoi toată lumea se punea în rând ca la ciclism. Noi am plecat puternic, toată lumea după noi. 

S-a creat o busculadă între maghiari și ruși! S-au ciocnit între ei, iar rușii au intrat cu ciocul de la barcă în noi. Ne-a făcut o gaură și intra multă apă în dreptul genunchiului meu. Toma mi-a zis să tragerem repede spre mal că ne scufundăm! Nu știu prin ce minune mi-a venit atunci ideea să trag una cu pumnul spre spărtură! Erau trei rânduri de fibră de lemn în bărci. Ațoase! Atunci a început să intre mai puțină apă. Eram în siguranță. 

Când am avut problemele astea, plutonul s-a dus câteva sute de metri în față. I-am zis lui Toma că e momentul să pornim! Am plecat în urmărire, iar la 8.000 de metri am prins plutonul. Până la final, i-am bătut cu 50 de metri! S-au înmuiat când ne-au văzut că am revenit!”, a declarat Ivan Patzaichin. 

Urmărește aici emisiunea integrală cu Ivan Patzaichin

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (5)
cornelconasu
cornelconasu  •  28 Noiembrie 2019, 09:59
Postat de Marius Gherghina pe 28 Noiembrie 2019, 08:51

Avand in vedere ca a prins plutonul cand mai erau 2 km si a castigat cu 50 de m avans fa si tu socoteala mai nea caisa care tot iti dai cu parerea si scri si tu un comentariu. la 2 km 50 m dar la 8 km cati m. este problema de clasa a 2, fetita mea o poate rezolva, sunt 200 de m sunt cum sa nu fie si tinand cont ca in ultimii 2 km erau obositi. asadar sunt cateva sute de metri

Măi nea prună , eu vorbeam strict sportiv nu matematic ! Tu ai fost vreodată într-o barcă , ai vâslit vreodată kilometri ?! ”Câteva sute de metri ..”, înseamnă aproape să nu mai ai contact vizual deșteptule , iar adversarii sunt și ei de valori aproape egale deci au mers cu aproximativ aceeași viteză, minunatule ? Cu siguranță Patzaichin, pentru care am un respect deosebit și pe care l-am urmărit concurând a exagerat puțin cu ecartul de sute de metri, probabil o fi fost 100-150m, dar nu trebuie să mă corectezi tu care habar nu ai de sporturile astea, păcăliciule !

10154240479899321
Marius Gherghina  •  28 Noiembrie 2019, 08:51
Postat de cornelconasu pe 27 Noiembrie 2019, 22:16

Nea Ivane ? Ăia zici că s-au dus ......”câteva sute de metri în față ...” și i-ati prins din urmă ??!! Doar nu foloseau o singură mână ?! Cred că e vorba de ...câteva zeci de metri, nu crezi ?! Altfel , tot respectul !

Avand in vedere ca a prins plutonul cand mai erau 2 km si a castigat cu 50 de m avans fa si tu socoteala mai nea caisa care tot iti dai cu parerea si scri si tu un comentariu. la 2 km 50 m dar la 8 km cati m. este problema de clasa a 2, fetita mea o poate rezolva, sunt 200 de m sunt cum sa nu fie si tinand cont ca in ultimii 2 km erau obositi. asadar sunt cateva sute de metri

romulus65
romulus65  •  27 Noiembrie 2019, 22:48

Ehe, alte timpuri si alti oameni! La multi ani nea Ivane!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close