SPORTURI  »  ALTELE  »  TENIS DE MASĂ

Vînt în pînze » Eliza Samara a cîştigat duminică Openul Qatarului şi premiul de 26.000 de dolari

Articol de - Publicat marti, 24 februarie 2015 00:00 / Actualizat luni, 23 februarie 2015 19:36

Constănţeanca a primit trofeul care reprezintă un velier aurit şi o scoică. "E greu, abia l-am adus în avion", a mărturisit ea
Eliza Samara, 25 de ani, a obţinut duminică, la Doha, în Qatar, cel mai important succes al carierei. Ea a cîştigat turneul master, Openul Qatarului, un concurs de primă categorie, unde se acordă şi cele mai multe puncte, dar şi cele mai mari premii în bani. "Asta în tenis de masă, nu vă gîndiţii la premiile din tenis sau din alte sporturi", explică Samara. "Sînt 26.000 de dolari pentru cîştigător. Finalistul primeşte jumătate, pentru locul 3 iei şase mii de dolari, iar dacă intri între primele opt ai asiguraţi trei mii cinci sute de dolari", a dezvăluit Eliza.

- Eliza, cum ai descrie săptămîna care s-a încheiat cu cel mai mare succes al tău?
- Una specială pentru mine, dar şi foarte grea. Am început aşa rău...

- Era să fii eliminată din primul tur, nu?
- Da, am jucat cu unguroaica Dora Madarasz. O cunoşteam foarte bine, mai jucasem cu ea, nu mă bătuse niciodată, dar orice început e greu. Nu eşti obişnuit cu sala, nu cunoşti condiţiile, cum sare mingea. Ea venea din calificări, era oarecum familiarizată. Noroc că m-am trezit la timp. Am salvat două mingi de meci în setul 6, după care mi-am impus jocul.

- Ai dat apoi numai peste asiatice.
- Nu e nici o surpriză. Bine că am picat în primul tur contra unei europence. Că, de obicei, dai numai peste jucătoare de origine asiatică. De cînd toate ţările din Europa au naturalizat chinezoaice, joci mereu la Campionatele Asiei.

- Nu ai mai ajuns însă în decisiv cu nici o adversară, ai cîştigat lejer.
- Am jucat bine. Nu zic asta prea des, dar acum chiar am jucat bine. Mi-am căpătat încrederea. Că după Europa Top 16, unde am jucat modest, chiar slab aş zice, îmi puneam tot felul de întrebări. Eram negativistă, parcă nu-mi mai ieşea nimic. De asta am şi renunţat la Openul Kuweitului, am rămas acasă să mă pregătesc. Şi bine am făcut!

- De ce nu au fost chinezoaicele la Openul Qatarului?
- Am înţeles că a fost Anul Nou Chinezesc şi atunci ele nu vin. Era greu cu ele, recunosc, dar bine că am profitat.

- Bernadette Szocs a cîştigat şi ea turneul sub 21 de ani.
- Bravo ei, e foarte important pentru moralul ei, pentru încredere. Berni joacă din ce în ce mai bine şi asta nu poate decît să mă bucure. Vom avea o naţională mai puternică.

- Ai primit un trofeu mare, acum ai şi o barcă nu?
- (Rîde). Mi-a rupt mîinile prin aeroport. Că nu am putut pune trofeul la cală şi a trebuit să-l iau în avion. Nu mai spun că l-am purtat ca pe bibelou şi cînd am ajuns ieri acasă, la Constanţa, mi-a căzut şi s-a rupt puţin un catarg. O să-l lipesc însă. Îl pun la loc de cinste, în camera cu trofee.

- Ce urmează acum, Eliza, pentru tine?
- Stau două zile acasă şi apoi plec în Turcia, am joc cu Fenerbahce la Ankara. De acolo direct avion la Dusseldorf, pentru Openul Germaniei. Apoi iar cinci zile şi plecăm la Linz, pentru turul Ligii Campionilor. O să fiu numai pe drum, dar m-am obişnuit. Pe 15 martie ajung la Buzău ca să particip la Campionatele Naţionale.

20 e locul ocupat de Eliza Samara în clasamentul ITTF. După succesul din Qatar, ea ar putea urca în top 15

"E cel mai important succes al carierei. E o victorie care-mi dă mai multă încredere şi care le va aduce un pic de teamă în plus şi adversarelor cînd vor juca împotriva mea"
Eliza Samara

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (1)
ienasoiu
ienasoiu  •  24 Februarie 2015, 13:59

Felicitări pentru interviu. Cred că am și eu o vină...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează