SPORTURI  »  ATLETISM  »  FRA

3,5 mil de euro pentru atletism

Articol de GSP - Publicat miercuri, 13 februarie 2008 00:00

Federaţia Română de Atletism a anunţat miercuri, în cadrul unei conferinţe, că în 2008 va investi 3,5 milioane de euro pentru dezvoltarea acestui sport, primul pas fiind ridicarea plafonului de premiere a performanţelor la 160.000 de euro, de zece ori mai mult decât în 2007.

Noutatea este că sportivii care vor atinge în competiţiile naţionale baremurile fixate vor fi premiaţi. De asemenea, şi antrenorii vor primi aceeaşi sumă. Premiile pornesc de la suma de 250 de lei la juniori.

Cel care a vorbit despre acest sistem de premiere a fost preşedintele Federaţiei Române de Atletism, Sorin Matei: "Sistemul de premiere trebuie să fie un motor pentru sportivii noştri, adică să îi atragă pe aceştia în competiţii. Cred că suntem singura federaţie care îşi va premia sportivii pentru realizarea unui record personal". Preşedintele de onoare al forului, Iolanda Balaş Soter, a comentat la rândul său: "Noi, în atletism, avem proba de ştafetă, şi în fiecare an ea este predată. Fiecare copil trebuie ajutat şi îndrumat, iar acest proiect asta încearcă. În acest moment în România se poate, un exemplu fiind Complexul Olimpic ' Sydney 2000' sau Sala Polivalentă de la Izvorani. În România se poate cu puţină voinţă".

Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Sport, Octavian Belu, a catalogat demersul FRA ca fiind o trezire la realitate: "Totuşi, premierile cred că ar trebui să se facă pe baza unor performanţe reale, privite în context internaţional, pentru că dacă suntem la 6 metri de recordul mondial, nu ştiu ce motivaţie ar putea oferi sportivului un astfel de premiu", a precizat Belu.

Odată cu lansarea acestui program de dezvoltare a atletismului românesc, federaţia şi-a schimbat şi logo-ul. Prin această schimbare forul naţional vrea să crească notorietatea atletismului românesc şi a numărului de suporteri prezenţi la concursurile naţionale, pentru care a lansat campania "Lotul naţional de suporteri".

Federaţia Română de Atletism reia şi cea mai veche competiţie indoor din România, Cupa de Cristal. Prima ediţie a fost în 1968, iar în 1972 au participat sportivi din 12 ţări. În 1986, Cupa de Cristal era la a 16-a ediţie, care a fost şi ultima. Reluarea va fi făcută de campioni mondiali, care vor preda ştafeta actualilor campioni, vineri, 13 februarie, la Sala de Atletism Maior Coravu.

Obiectivul FRA la Jocurile Olimpice de la Beijing este cucerirea unei medalii, cel puţin.

Sursa: NewsIn

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
 •  16 Februarie 2008, 12:16

pai de unde stii tu ca nu sunt sportiv de performanta? in plus in Herasrau sunt caini asa ca te invit pe tinse sa alergi acolo

 •  14 Februarie 2008, 02:20

pai sa fii sigur ca iti vor cere in continuare atata timp cat nu esti sportiv de performanta...deocamdata nu s-au construit stadioane si pt amatori....si in strainatate, la fel, se plateste....dc vrei sa alergi, ai herastraul aproape

 •  14 Februarie 2008, 00:13

sa speram ca acesti bani se vor vedea la premierea de la nationale dar poate si la indemnizatiile alea ....

Vezi toate comentariile (4)
Comentează