SPORTURI  »  ATLETISM  »  ATLETISM

Alina Rotaru s-a calificat în finală la săritura în lungime

foto: Reuters
foto: Reuters

Articol de - Publicat joi, 10 august 2017 18:08

Alina Rotaru a prins ultimul act la săritura în lungime, ea reușind o încercare de 6,50 metri, cu care s-a clasat a 10-a în calificări.

Calificările probei de săritură în lungime, feminin, disputate miercuri seara, pe stadionul Olimpic din Londra, au consemnat o premieră negativă a probei! Nici una dintre cele 30 de atlete care au luat startul nu au reușit baremul de calificare, stabilit la 6,70 metri!

În aceste condiții, cele 12 finaliste au fost stabilite în urma performanțelor obținute. Cel mai bun rezultat a fost un 6,66 metri, obținut de rusoaica Darya Klișina, dubla campioană mondială indoor, din 2011 și 2013, iar ultima admisă a avut cu 20 de centimetri mai puțin, brazilianca Eliane Martins.

Dintre cele două românce înscrise în concurs, doar Alina Rotaru a obținut calificarea, ea reușind la a doua încercare un 6,50 metri. În schimb, Angela Moroșanu cu 5,92 metri, a fost doar a 27-a.

Alina Rotaru, care are personal best un 6,74 metri, va luat startul în finala din această seară, acolo unde principalele favorite sunt americancele. În primul rând Tianna Bartoletta, campioana olimpică de la Rio, atât la lungime, cât și cu ștafeta de 4x100 de metri, dar și campioana mondială din 2005 și 2015, dar și Brittney Reese, aurul de la Londra 2012, dar și triplă campioană mondială (2009, 2011, 2013). De altfel, dintre atletele de la lungime, Reese are cea mai bună performanță personală, un 7,31 metri!

Primul român prezent în finală la CM de la Londra a fost Andrei Gag, la aruncarea greutății. El a terminat pe locul 12. 

Televizare

  • Finala de lungime, vineri, 21:10, Eurosport

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează