SPORTURI  »  ATLETISM  »  CAMPIONATELE MONDIALE ÎN SALĂ

UPDATE Andrea Miklos s-a oprit în semifinalele probei de 400 m la Campionatele Mondiale în sală de la Glasgow

Andrea Miklos în acțiune la Glasgow FOTO Imago Images
Andrea Miklos în acțiune la Glasgow FOTO Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 01 martie 2024 23:06 / Actualizat vineri, 01 martie 2024 23:15

Andrea Miklos (24 de ani) nu a trecut de semifinalele probei de 400 metri la CM indoor din Scoția, atleta din România clasându-se pe locul cinci în condițiile în care primele trei au avansat.

UPDATE 23:00. Andrea Miklos s-a oprit în semifinalele probei de 400 de metri la CM de la Glasgow, ea clasându-se pe poziția a cincea în seria sa, cu un timp de 51, 83. Primele trei clasate din fiecare semifinală s-au calificat în ultimul act. Tot vineri seara, Claudia Bobocea nu a terminat cursa de 1500 m, în timp ce Petronela Simiuc-Burr a fost a 25 din 27 de atlete. Daniela Stanciu a ratat de trei ori la 1, 84 m.

STIREA INIȚIALĂ. Andrea Miklos a alergat vineri dimineața, prima zi a Campionatelor Mondiale în sală de la Glasgow, în seriile probei de 400 m, distanță pe care a alergat-o de această dată în 52,17 s. Timpul de referință al româncei este 51,11s, realizat săptămâna trecută, la Madrid.

Ea va lupta pentru un loc în finală în această seară de la ora 22:58. România participă cu șapte atlete la Glasgow, iar în această seară vor mai intra în concurs: Claudia Bobocea și Petronela Simiuc-Burr în serii la 1500 m (21:05) și Daniela Stanciu în finala de la săritura în înălțime (21:41).

Delegație de șapte atlete

Delegația tricoloră este completată de Alina Rotaru-Kottmann (săritura în lungime), Andreea Taloş și Diana Ion (triplusalt), ele urmând să concureze duminică.

La ultima ediţie a Campionatelor Mondialelor indoor, care au avut loc la Belgrad în 2022, România a avut o delegație formată din 11 atleți, iar cea mai bună performanță a fost înregistrată de Claudia Bobocea, locul 9 la 1.500 m.

România nu a mai contat în clasamentul pe medalii de la ediția din 2016 a Campionatelor Mondiale în sală (Portland), când Andrei Gag a cucerit argintul la aruncarea greutății, iar ștafeta feminină de 4x400 m, cu Andrea Miklos în echipă, a obținut medaliile de bronz.

În ziua concursului nu se știe fiecare în ce formă este, cum se prezintă, care sunt emoțiile fiecărui sportiv. Fiecare gestionează lucrurile astea diferit și consider că fiecare are șanse egale în acel moment să facă o performanță bună. Și eu nu pot să exclud obținerea unei medalii de către delegația României”, a spus Andrea Miklos într-un interviu pentru GSP:RO.

VIDEO. Andrea Miklos înainte de plecarea spre Glasgow

Citește și:

Dunărea Brăila își remaniază lotul pentru sezonul viitor
LIGA FLORILOR
Dunărea Brăila își remaniază lotul pentru sezonul viitor
Laura Ilie și Roxana Sidi au ratat prezența în finala de la pușcă 10 metri aer comprimat din cadrul Campionatelor Europene
TIR SPORTIV
Laura Ilie și Roxana Sidi au ratat prezența în finala de la pușcă 10 metri aer comprimat din cadrul Campionatelor Europene

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
MaxiP
MaxiP  •  02 Martie 2024, 15:55
Postat de alexxp1955 pe 02 Martie 2024, 07:16

Este Andrea, ustensila pentru impletit, sau Andreea?

Este Andrea ca asa o cheama. Ca pe o ustensila de impletit, dar nu despre asta este vorba.

alexxp1955
alexxp1955  •  02 Martie 2024, 07:16

Este Andrea, ustensila pentru impletit, sau Andreea?

MaxiP
MaxiP  •  02 Martie 2024, 00:13

Cam avea nevoie sa se apropie de acel PB pentru a prinde finala. Concurenta la nivel mondial e uriasa, rezultatul e onorabil oricum. Dezamagitoare prestatiile Claudiei Bobocea si mai ales a Danielei Stanciu, n-am crezut ca nu va trece de 1,84 metri. La 36 ani totusi probabil ca simpla participare e o performanta, insa se pare ca nu e de luat in calcul pentru o eventuala participare la Jocurile Olimpice.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează