SPORTURI  »  ATLETISM  »  CAMPIONATUL EUROPEAN DE TINERET

Andreea Ogrăzeanu a luat prima medalie pentru România la sprintul pur » Viteză de aur

Performanţă istorică a Danielei
Performanţă istorică a Danielei

Articol de - Publicat sambata, 16 iulie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 16 iulie 2011 00:58

Andreea Ogrăzeanu a devenit ieri campioană europeană de tineret în proba de 100 m, reuşind să stabilească o performanţă istorică pentru România


Andreea trece linia de sosire. Nu se uită în urmă. Paşii ei se măsoară în fărîme de secunde, iar pe tabelă numele ei sclipeşte. Tînara de 21 de ani plînge şi ridică mîinile spre cer. E victoria pe care a visat-o dintotdeauna. E prima la 100 m la Campionatele Europene de la Ostrava. 11,65 de secunde în care inima i-a bubuit. Sprintera din Alexandria a reuşit un lucru pe care nimeni din România nu putuse pînă ieri: medalie de aur în ce mai rapidă probă a atletismului. Nu a avut startul pe care şi l-ar fi dorit, dar nu s-a lasat intimidată şi a recuperat distanţa faţă de adversare pe ultimii metri.

Succes aşteptat
Ilie Floroiu, director general CS Farul Constanţa, club la care este legitimată Andreea Ogrăzeanu, nu a fost surprins de rezultatul obţinut de tînăra sportivă şi este încrezător că performanţele româncei nu se vor opri aici.

"Sînt fericit şi emoţionat. Mi-am pus mari speranţe pentru că a avut rezultate în ultimul timp, inclusiv un record naţional de tineret. Este o bucurie, mai ales că acest titlul european a venit în probele scurte, de sprint, în care România s-a văzut foarte puţin pe plan internaţional. Îmi doresc enorm să meargă la Jocurile Olimpice de la Londra", a spus Floroiu.

Carieră ascendentă
În urmă cu patru ani, pe aceeaşi pistă de la Ostrava, Andreea Ogrăzeanu a realizat prima performanţă. La Mondialele de juniori 2, atleta a cucerit medalia de argint la 100 m. Au urmat numeroase clasări pe podium, iar la nivel naţional a doborît recordurile la fiecare categorie de vîrstă la care a concurat. "Ştiam că există o fetiţă foarte talentată la Alexandria şi, în urmă cu vreo şase ani, am văzut-o pentru prima oară alergînd, la Cupa Farul. Şi Andreea, şi antrenoarea Cristina Manea, două fete deosebite, s-au lipit de noi şi am început o colaborare fructuoasă.

În fiecare an, a cucerit titlul naţional la categoria ei de vîrstă în probele de 100 m şi 200 m şi a doborît record după record. De vreun an şi jumătate a preluat supremaţia şi în întrecerea seniorilor pe plan intern şi sînt convins că va stabili noi recorduri naţionale în scurt timp. Aurul de la Ostrava este o confirmare, mai ales că a cîştigat la 100 m şi în urmă cu doi ani, la Novi Sad, la Campionatele Europene de juniori I", a completat Ilie Floroiu.

Andreea Ogrăzeanu nu a încheiat aventura de la Ostrava. După aurul de la sută, românca a concurat şi în seriile probei de 200 m şi s-a calificat în semifinale, unde va alerga astăzi.

11,30 este recordul naţional la 100 de metri senioare, stabilit de Ionela Tîrlea în 1999

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
florin301
florin301  •  16 Iulie 2011, 13:58

felicitari de la un fost atlet. este extraordinar ce ai reusit. sa te tina Dumnezeu asa si sa ai puterea de a merge mai departe cit mai mult timp.

namis35
namis35  •  16 Iulie 2011, 13:53

dblock, poate vrei sa sugerezi ca despre steaua se tot scrie prea mult si nu cred ca merita, nu despre vaslui (in acest nr. din ziar), porumboiu baga bani nu vorbe are tot dreptul, cat despre atletismul romanesc f.f.f.fputin, ca si despre multe alte sporturi. ideea este ca ANDREEA ar trebui sa urce sa nu ramana aici. oricum ceva senzational. BRAVO, SI MULT SUCCES

auras01
auras01  •  16 Iulie 2011, 11:26

BRAVO, pt performanta, si nu uita ca alergi in primul rand pt viata ta, sa scapi de saracie!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează