SPORTURI  »  ATLETISM  »  TRIPLUSALT

Anul trecut, nedorit, acum invitat de onoare » Sare la Doha

Articol de GSP - Publicat vineri, 06 mai 2011 00:00 / Actualizat joi, 05 mai 2011 19:47

Vicecampionul european din 2010, Marian Oprea a reintrat în atenţia organizatorilor concursurilor din Liga de Diamant

Proaspăt medaliat cu bronz la triplusalt în cadrul Campionatelor Europene în sală de la Paris, de la începutul lunii martie, Marian Oprea a fost invitat să participe la prima etapă a perstigioasei reuniunii atletice Liga de Diamant, care are loc în această seară, la Doha (ora 19:00, în direct la DigiSport).

La ediţia de anul trecut a concursului din Qatar, vicecampionul olimpic din 2004 nu a fost dorit de organizatorii competiţiei deoarece de-abia revenise după o pauză de doi ani cauzată de problemele de sănătate, iar ultimul rezultat notabil îl realizase la CE 2006 (locul 3). Nici la restul etapelor nu a fost invitat. Acum, cu două medalii europene la gît, "Struţul" a devenit atrăgător.

Pregătire pentru CM
Marian Oprea, desemnat cel mai bun atlet al anului 2010 de către FRA, a declarat că este invitat şi va participa la mai multe etape din Liga de Diamant deoarece aceste competiţii reprezintă o bună pregătire pentru a obţine un rezultat bun la Campionatele Mondiale din luna septembrie. "Pînă acum sînt invitat la majoritatea etapelor. Sînt interesat din toate punctele de vedere să merg la aceste concursuri, pentru a avea un plan competiţional cît mai bun", a declarat atletul.

Adversari redutabili
Lupta pentru obţinerea primei victorii, la triplusalt din sezonul actual al Ligii de Diamant va fi foarte strînsă. Alături de Marian Oprea, la start mai sînt Teddy Tamgho, francezul care deţine recordul mondial (17.92 m), Alexis Copello (Cuba), medaliat cu bronz la Mondialele din 2009, dar şi Leevan Sands (Bahamas), ocupantul locului trei la Jocurile Olimpice din 2008.

Şi o româncă!
Pe lista participanţilor de la Doha se mai află înscris încă un atlet român: Cristina Casandra, care va lua startul în proba de 3.000 metri obstacole. Medaliată cu argint şi bronz european ca junioară, românca s-a clasat pe locul 5 la JO de la Beijing 2008.

10.000 $ va primi fiecare învingător la Doha în cele 17 probe ale concursului. Locurile 2 şi 3 vor fi recompensate cu cîte 6.000 $, respectiv, 4.000 $

Cote la Bwin la triplusalt
Teddy Tamgho (Fra) 1.10
Alexis Copello (Cub) 8.00
Marian Oprea (Rom) 12.00
Leevan Sands (Bah) 12.00

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (1)
dani29dinamo
dani29dinamo  •  06 Mai 2011, 10:25

Hai Marian! Tu si cu Nicoleta ce mai tineti amaratul asta de atletism in Romania...dupa voi, potopul...sa dea Domnul sa fiti sanatori, sa nu va accidentati, caci fara voi Federatia Romana de Atletism ar trebui sa se desfiinteze....Domnilor din FRA, am inteles ca e si Gabi Szabo pe acolo, ce naiba faceti acolo la federatie, chiar nu mai puteti gasi 3-4 alergatori de valoare in tara asta?eu nu pot sa cred...nu pot sa cred...insa dezinteresul e total si banii sunt putini, asta stiu.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close