SPORTURI  »  ATLETISM  »  REVENIRE

Bobocel înflorit » La prima sa cursă după ce a devenit mămică, Ancuța Bobocel a cîștigat titlul național la 5.000 de metri

Articol de - Publicat miercuri, 29 iulie 2015 00:00

Ancuța Bobocel visează acum să ajungă la Rio de Janeiro, după ce a cîștigat titlul național la 5.000 de metri

După o pauză de mai bine de un an de zile, Ancuța Bobocel (28 de ani) a încălțat din nou pantofii cu cuie pentru o cursă oficială. Fosta campioană europeană de tineret a născut o fetiță, Eva Maria, la începutul anului, dar a revenit din nou la antrenamente, cu gîndul la calificarea la Olimpiada de anul viitor.

Legitimată mai nou la CS Universitatea Craiova, atleta nu a luat startul în proba sa favorită, cea de 3.000 de metri obstacole, la Campionatele Naționale de la Pitești, în week-endul trecut, ci a început cu 5.000 de metri. A cîștigat cursa fără probleme, trecînd linia de sosire cu zîmbetul pe puze.

"Mi-a fost dor de concursuri, dar nu mă așteptam să revin atît de repede. După patru luni de pregătire, după ce am născut, să ies campioană națională... În luna martie, am început cu mersul pe bandă în sala de fitness. Mă durea încă operația de cezariană. O lună mai târziu, abia reușeam să alerg zece kilometri. A fost tare interesant să-mi descopăr o altă latură a organismului făcînd efort după naștere", a declarat Ancuța pentru Gazeta de Sud.

Încurajată din tribune de soțul său, dar și de Eva Maria, atleta și-a făcut deja planurile de viitor. "Urmează o nouă perioadă de antrenamente. Voi merge pe 3.000 de metri obstacole. Obiectivul principal e cîștigarea titlului european sau o medalie continentală. Apoi Jocurile Olimpice din Brazilia", a adăugat sportiva.

16 minute13 secunde și 31 de sutimi a fost timpul scos de Bobocel pe 5.000 de metri la Naționalele de la Pitești

2 edițiiale Jocurilor Olimpice a bifat Ancuța Bobocel: Beijing 2008 și Londra 2012

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează