SPORTURI  »  ATLETISM  »  OSLO

Bolidul Bolt s-a întors » Usain a cîştigat fără probleme proba de 200 de metri de la Oslo

Usain Bolt şi-a făcut intrarea pe stadionul din Oslo la volanul unui monopost electric de Formula 1 +1   FOTO
Usain Bolt şi-a făcut intrarea pe stadionul din Oslo la volanul unui monopost electric de Formula 1

Articol de - Publicat sambata, 15 iunie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 14 iunie 2013 20:29

La o săptămînă după ce a fost învins pe 100 metri la Roma, jamaicanul Usain Bolt a pus lucrurile la punct la Oslo şi a stabilit cea mai bună performanţă mondială pe 200 m.

Pe o temperatură destul de scăzută chiar şi pentru atletism, de numai 13 grade Celsius şi cu un vînt potrivnic, jamaicanul Usain Bolt a alergat joi seara, la etapa de Diamond League de la Oslo, ca în zilele de graţie. Cu accelerarea de acum legendară, progresivă, cel mai rapid om de pe planetă a încheiat cursa de 200 metri cu o jumătate de secundă (19,79:00) în faţa celui de-al doilea clasat, norvegianul Jaysuma Saidy Ndure.

Pentru multiplul campion olimpic a fost revanşa după eşecul din urmă cu o săptămînă, de la Roma, unde a fost întrecut în proba de 100 metri de către americanul Justin Gatlin. A fost întrecut cu doar o sutime de secundă, dar a fost prima cursă pe care a pierdut-o din 2011, cînd a fost descalificat la Mondialele din Coreea de Sud, pentru un start fals. "Partea bună e că sezonul e abia la început şi pot reveni în forma maximă pînă la Mondialele de la Moscova", a declarat Bolt.

Moroşanu, locul 4
La aceeaşi competiţie, cea de la Oslo, a fost invitată o singură sportivă din România. Angela Moroşanu a luat startul în proba de 400 metri garduri şi a terminat pe locul al 4-lea (54,52). Întrecerea a fost cîştigată de cehoaica Zuzana Hejnova (53,60), urmată de britanica Perri Shakes-Drayton (54,03) şi de americanca Dalilah Muhammad (54,33).

Bolt umple stadioanele
Prezenţa jamaicanului Usain Bolt la următorul meeting atletic, cel de la Paris-Saint Denis, din 6 iulie, a dus numărul de bilete vîndute la 50.000, adică 10.000 în plus faţă de anul trecut. "Dacă mai exista vreun dubiu asupra impactului prezenţei lui Bolt la un meeting, anul acesta avem 10.000 de bilete vîndute în plus faţă de anul trecut, cînd jamaicanul nu a fost prezent'', a declarat Laurent Boquillet, directorul reuniunii.

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close