SPORTURI  »  ATLETISM  »  COMPETIȚIE

Superstaruri ale atletismului vin la Brașov! Detalii despre eveniment și participanți

Articol de - Publicat vineri, 25 august 2023 20:52 / Actualizat vineri, 25 august 2023 21:36

Brașov Running Festival organizează, în premieră, cursa European Road Mile, ce va avea loc sâmbătă, 9 septembrie, reunind unii dintre cei mai buni alergători de semifond din Europa.

Agnes Ngetich (Kenya), ocupanta locului 6 la Campionatele Mondiale de atletism de la Budapesta 2023, în proba de 10.000 de metri, va concura la tRUNsylvania 10K.

Cerere în căsătorie la finiș + alte 3 momente memorabile la Mondialele de la Budapesta
CAMPIONATE MONDIALE
Cerere în căsătorie la finiș + alte 3 momente memorabile la Mondialele de la Budapesta

Singura cursă de șosea din România certificată

tRUNsylvania International 10K, cursă dedicată atleților profesioniști, dar și singura cursă de șosea din România certificată World Athletics Elite Label, a devenit cunoscută în 2022 în rândul comunității alergătorilor din întreaga lume, datorită traseului extrem de rapid pe care s-au alergat performanțe istorice ale probei de 10 km pe șosea.

În cursa de 10.000 de metri consacrată elitelor, kenyanul Weldon Langat își propune doborârea recordului de 26:51, stabilit de compatriotul său Nicolas Kipkorir Kimeli, câștigătorul ediției 2022.

În vârstă de 25 de ani, Weldon Langat a participat la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020, la proba de 10.000 m, iar în ianuarie a câștigat renumita cursă de 10 km de la Valencia, cu timpul de 26:55, egalând recordul său personal obținut în septembrie, anul trecut, la Brașov.

Iar Samantha Harrison (Marea Britanie) și Joan Chelimo Melly (România), ocupantele locurilor 2, respectiv 4, în clasamentul european din 2023, vor participa la cursa feminină de 10 km.

Curse și pentru cei mici

Festivalul de alergare de la Brașov va include și cursa European Road Mile. Aceasta va reuni unii dintre cei mai buni alergători europeni de semifond, specialiști ai probelor de 1.500 de metri pe pistă.

Mulți alergători foarte buni și-au exprimat deja interesul pentru a participa la European Road Mile, dar lista finală cu numele atleților europeni o vom putea comunica doar după finalizarea Campionatului Mondial de Atletism de la Budapesta
organizatorii evenimentului

Sâmbătă, 9 septembrie, au loc cursele pentru copii și juniori de 800 m, 1.200 m și 3.000 m, iar duminică, 10 septembrie, se vor organiza cursele de open 5 km și 10 km dedicate adulților.

Citește și:

Bianca Ghelber, locul 7 în finala mondială de aruncare a ciocanului » A reușit 73,70 metri din a cincea tentativă
CAMPIONATE MONDIALE
Bianca Ghelber, locul 7 în finala mondială de aruncare a ciocanului » A reușit 73,70 metri din a cincea tentativă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează