SPORTURI  »  ATLETISM  »  INVITAŢIE

Cătălin Cîmpeanu a fost invitat de Usain Bolt la întrecere: "Sînt asaltat de sponsori!"

Articol de - Publicat sambata, 23 august 2014 00:00 / Actualizat vineri, 22 august 2014 20:36

Pe 28 august, la Zurich, atletul român va alerga în proba de 100 metri alături de cel mai rapid om al planetei şi pentru a-şi îndeplini obiectivul are nevoie de 8 sutimi de secundă


Cătălin Cîmpeanu, de 29 de ani, este la ora actuală cel mai fericit atlet român. Săptămîna trecută a fost finalist european în proba-regină a atletismului, cea de 100 m, o performanţă spectaculoasă pentru sportul românesc, şi este invitat de Usain Bolt să alerge alături de el la Zurich, pe 28 august, în etapa de Diamond League. Sprinterul jamaican i-a provocat la o întrecere pe toţi cei 8 finalişti de la Campionatele Europene. Cîmpeanu se pregăteşte pentru această cursă la Constanţa.

- Cătălin, să începem cu prezentul. Cum e să fii invitat de Usain Bolt să alergi cu el?
- E visul oricărui sprinter. E ceva enorm, ce nu pot descrie în cuvinte. Cursa de la Zurich va fi una de vis. Voi alerga cu Usain Bolt în proba-regină într-o cursă de Diamond League, cel mai puternic circuit atletic. Mai bine decît atît nu există!

- Şi ce ţi-ai propus pentru cursa de la Zurich?
- Să dărîm recordul naţional, care este deţinut de douăzeci de ani de Daniel Cojocaru. Mă despart opt sutimi de secundă de această performanţă.

- Şi ai început să te pregăteşti special pentru această cursă?
- La antrenamentele de acum mă axez pe start. Fiind înalt, startul mă omoară...

- Ce înălţime ai?
- Am un metru şi optzeci şi şase...

- Şi Bolt?!
- Un metru şi nouăzeci şi trei centimetri...

- E bine sau nu pentru un sprinter?
- E bine pentru că asta înseamnă paşii mari, dar startul este unul mai greoi.

- Cît măsoară pasul unui sprinter în timpul cursei?
- Am citit undeva că Bold are un pas în alergare de peste trei metri. Al meu este undeva între doi metri şi jumătate şi doi metri şaptezeci...

- Calificarea în finala europeană a fost o surpriză şi pentru tine?
- Toţi oamenii din jurul meu mi-au spus că o semifinală ar fi perfectă. Vă mărturisesc acum că eu nu doream atît. Voiam finală. Acum am realizat cu adevărat ce înseamnă să crezi în tine. Numai dacă te crezi învingător ai şi şanse să devii unul!

- Unde te antrenezi acum?
- De joi, la Constanţa. Iniţial, după Europene doream o mică vacanţă, de aceea mi-am şi rezervat o cameră la hotel. Acum, planul s-a schimbat. Merg la Constanţa, dar nu ca să mă odihnesc, ci ca să mă antrenez.

- S-a mai întîmplat ceva spectaculos în viaţa ta după ce ai alergat în finala de 100 metri de la Zurich?
- Da. Ceva ce-şi doresc toţi sportivii. Au venit contractele de sponsorizare peste mine şi cu ele şi banii!

- Contracte pentru cursa de la Zurich, cea din 28 august?
- Nu. Contracte pe o perioadă mai lungă de timp. Şi asta doar pentru că am ajuns în finala europeană! Au început să mă sune şi manageri străini.

- Sînt mulţi bani la mijloc?
- Suficienţi, dar toate tratativele vor fi finalizate după cursă. Deci depinde foarte mult şi de cum mă voi comporta în acea întrecere, pe care sper să o termin într-un mod onorabil. Nu vreau să dezamăgesc pentru că dacă eşti bun, ai de toate. Dacă nu, nu.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează