SPORTURI  »  ATLETISM  »  KENYA

FOTO Imagini terifiante! Un campion olimpic a scăpat ca prin minune de un accident înfiorător

Articol de GSP - Publicat marti, 13 decembrie 2022 17:01 / Actualizat marti, 13 decembrie 2022 17:01

Fostul atlet David Rudisha (33 de ani), care a cucerit aurul olimpic la Londra 2012 și Rio 2016, a supraviețuit sâmbătă unui accident aviatic în Kenya, țara sa natală, la trei ani după ce a fost implicat într-un accident de mașină.

În timp ce se întorcea de la „Olimpiadele Maasai”, kenyanul se afla la bordul unui avion de mici dimensiuni alături de alte cinci persoane, atunci când acesta a suferit o defecțiune a motorului la doar câteva minute de la decolare. Avionul a fost nevoit să aterizeze de urgență, după ce motorul a încetat să mai funcționeze.

David Rudisha a scăpat ca prin minune dintr-un accident aviatic

Rudisha a suferit răni minore și a fost transportat la cel mai apropiat spital pentru investigații suplimentare. Ulterior, el a fost externat.

Întrebat despre calvarul prin care a trecut, el a declarat pentru Daily Nation, un cotidian din Kenya, citat de The Sun: „Totul era în regulă după aproape șapte sau opt minute de zbor, când motorul avionului s-a oprit brusc. Pilotul a sesizat o problemă la motor și a încercat să aterizeze de urgență pe un spațiu liber, dar una dintre aripi a lovit un copac. Avionul a început să se rotească înainte de a ateriza pe câmpul stâncos.

Îi mulțumim lui Dumnezeu că suntem cu toții în viață. Am scăpat doar cu câteva leziuni, care au fost tratate înainte să fiu externat. A fost un episod înfricoșător. Pilotul a făcut o treabă incredibilă și a reușit să mențină avionul stabil cât mai mult timp posibil”.

În 2019, Rudisha scăpa miraculos dintr-un accident rutier

În urmă cu trei ani, Rudisha a trecut printr-o experienţă similară. Acesta a fost victima unui accident rutier grav. În timp ce se afla pe autostradă, o anvelopă a vehiculului său a explodat şi s-a izbit frontal de un autobuz.

Citește și:

Gianni Infantino l-a „copiat” pe Istvan Kovacs în Qatar » Ce a făcut șeful FIFA

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (1)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  13 Decembrie 2022, 18:54

...la ce proba a concurat atletul acesta atat de cunoscut ?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează