SPORTURI  »  ATLETISM  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE ATLETISM DE LA MOSCOVA

De unde vine medalia? » Mîine debutează la Moscova Campionatul Mondial de atletism!

Articol de - Publicat vineri, 09 august 2013 00:00 / Actualizat vineri, 09 august 2013 19:54

Obiectivul delegaţiei României este îndrăzneţ: o medalie şi trei finale. Prima atletă care intră sîmbătă în concurs este chiar senioara echipei “tricolore”, Nicoleta Grasu, care va bifa la 42 de ani cea de-a 10-a participare din carieră.


Trebuiau să fie 17 şi au ajuns doar 15 atleţi români la Moscova, acolo unde sîmbătă debutează Campionatele Mondiale. Lipsesc din echipă două alergătoare de fond: Roxana Bîrcă, care aşteaptă în aceste zile rezultatul probei B, primul fiind pozitiv la steroizi anabolizanţi, şi maratonista Simona Maxim. Aceasta a fost lăsată acasă şi se află în stare de suspendare provizorie după ce s-a sustras controlului antidoping în timp ce se afla cu lotul în cantonament la Snagov. Ambele sportive sînt pregătite de acelaşi antrenor, Augustin Barbu.

Toţi atleţii români care au ajuns la Moscova au fost testaţi antidoping la Bucureşti şi au iesit curaţi la analize. Iar preşedintele FRA, Ion Sandu, care-i însoţeşte, este optimist în ceea ce priveşte rezultatele. "Eu cred că vom prinde trei finale şi dacă avem noroc şi de o conjunctură favorabilă vom avea şi o medalie", a declarat acesta înaintea debutului Mondialelor. Şeful atletismului românesc este convins că pot urca pe podium fie triplusaltistul Marian Oprea, fie Mirela Lavric, la 800 metri, Mihai Donişan, la săritura în înălţime ori Anca Heltne, la aruncarea greutăţii. "În finală poate ajunge şi ştafeta feminină de 4x400 metri", a completat Ion Sandu.

Grasu la al 10-lea Mondial
Senioara echipei "tricolore" la Moscova, Nicoleta Grasu, va fi prima care va intra în concurs. Anul trecut, tot la început de august, aruncătoarea de disc a plîns în hohote. Se afla la Londra şi a ratat finala olimpică dupa ce a fost lovită de o criză lombară în calificări. Pentru sportiva în vîrstă de 42 de ani a fost ultima Olimpiadă, dar nu şi ultimul concurs din carieră. Grasu a continuat să se pregătească, dar în acelaşi timp a aşteptat ca Dinamo, clubul la care este legitimată, să-i ofere un post de antrenor.

Un alt veteran al echipei "tricolore" este Marian Oprea. Triplusaltistul de 31 de ani a reuşit o săritură de 17,24 metri, cea mai bună din ultimii doi ani, cu doar cîteva zile înainte de a pleca la Mondiale. Performanţa a realizat-o pe 28 iulie, în cadrul unui concurs organizat la Stara Zagora (Bulgaria). Vicecampionul olimpic de la Atena 2004 este totuşi departe de elita mondială a momentului, care se apropie de pragul celor 18 metri. Liderul Christian Taylor (SUA) a sărit 17,96 m, fiind urmat în top de francezul Teddy Thamgo, cu 17,91 m, şi de britanicul Phillips Idowu, cu 17,71 m.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
cumvretivoi
cumvretivoi  •  10 August 2013, 13:58

Succes ,ANCUTA BOBOCEL!!

bumix
bumix  •  10 August 2013, 09:24

orice caz nu de la nicoleta grasu. ea merge sa bifeze prezenta

plischi
plischi  •  10 August 2013, 05:58

eu unul nu pot sa cred ca am trimis atleti la mondiale. avem asa ceva? e vreunul de la steaua, ca acolo...

Vezi toate comentariile (7)
Comentează