SPORTURI  »  ATLETISM  »  PROCES

Direct în puşcărie » Oscar Pistorius a fost încarcerat imediat ce s-a pronunţat sentinţa sa

Articol de - Publicat miercuri, 22 octombrie 2014 00:00 / Actualizat marti, 21 octombrie 2014 22:03

Oscar Pistorius, campionul paralimpic de atletism, a fost încarcerat ieri, imediat după pronunţarea sentinţei de 5 ani de închisoare cu executare.

Atletul sud-african Oscar Pistorius a fost condamnat, ieri, la cinci ani de închisoare cu executare pentru omor din culpă în procesul în care era acuzat de uciderea prietenei sale, Reeva Steenkamp.

Judecătoarea Thokozile Masipa l-a mai condamnat pe Oscar Pistorius şi la o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare, pentru folosire de arme de foc.

După aproape opt luni de proces în care a compărut în faţa instanţei în stare de libertate, Pistorius a fost arestat şi încarcerat la penitenciarul din Pretoria imediat după anunţarea verdictului.

Pistorius, în vîrstă de 27 ani, a fost acuzat de omucidere involuntară, după ce a tras patru gloanţe prin uşa toaletei din vila sa de lux din Pretoria, ucigînd-o pe prietena sa, Reeva Steenkamp, în noaptea de Sfîntul Valentin din 2013.

Familia victimei, mulţumită
Părinţii Reevei Steenkamp s-au declarat mulţumiţi de pedeapsa primită de campionul paralimpic. "Da, sînt foarte mulţumit de sentinţă", a declarat Barry Steenkamp, tatăl victimei.

Dacă va fi eliberat anticipat, legea sud-africană permiţînd acest lucru după 10 luni de detenţie, atletul nu va putea însă participa la Jocurile Paralimpice din 2016, de la Rio. Anunţul a fost făcut de Comitetului Paralimpic Internaţional.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
dash.berlin
dash.berlin  •  26 Octombrie 2014, 07:21

Sa fie sanatos dar isi merita soarta ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează