SPORTURI  »  ATLETISM  »  CAMPANIA

În decembrie, Gabi Szabo a cerut în scris recalcularea propriei rente, astăzi, ca ministru, evită să atingă subiectul!

Medaliile care se i-au în calculul rentei viagere sînt cele olimpice şi titlurile mondiale şi europene. Gabriela Szabo ar fi egalat-o pe Nadia Comăneci dacă ar fi avut al doilea aur olimpic
Medaliile care se i-au în calculul rentei viagere sînt cele olimpice şi titlurile mondiale şi europene. Gabriela Szabo ar fi egalat-o pe Nadia Comăneci dacă ar fi avut al doilea aur olimpic

Articol de - Publicat sambata, 12 aprilie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 12 aprilie 2014 09:01

Solicitarea a fost făcută pe vremea cînd actualul ministru al Sportului ocupa funcţia de consilier al şefului MTS, Nicolae Bănicioiu.

Au trecut trei săptămîni de cînd Gazeta Sporturilor a semnalat faptul că pensiile acordate campionilor României sînt calculate printr-o interpretare excesivă a legii, lege ce prevede clar că "renta viageră reprezintă echivalentul a 1,5 salarii medii brute pe economie". Aproape 200 din cei 525 de rentieri primesc însă mai mult, ajungîndu-se pînă la 4,5 salarii medii.

Au fost trei săptămîni în care noul ministru al Tineretului şi Sportului nu a avut nici o reacţie oficială în legătură cu acest subiect. "Nu este un subiect tabu pentru mine, dar am nevoie de timp" a fost singura explicaţie a demnitarului oferită pe 25 martie. Gabriela Szabo este însă unul dintre beneficiarii de rentă.

Fosta atletă, campioană olimpică şi mondială, primeşte lunar 7.198 de lei, echivalentul a 3,225 de salarii medii brute pe economie, aceste venituri fiind scutite de plata impozitului.

Nu se mai publică
La sfîrşitul anului trecut, după ce MTS a făcut publice listele cu rentele, mai mulţi campioni au depus cerere de recalculare. Aceştia au observat că primesc mai puţini bani decît alţi colegi cu palmares egal sau chiar mai slab decît al lor.

Printre nemulţumiţi s-au aflat Sandra Izbaşa, Mihai Covaliu, Andreea Răducan, dar şi Gabriela Szabo. Conform unor surse din MTS, Szabo a considerat că i s-a greşit în jos calculul coeficientului, care în opinia sa ar fi trebuit să fie 3,775 salarii medii brute pe economie, adică cu 1.100 de lei mai mult decît a primit în 2013.

În acest an, MTS nu a mai publicat pe site-ul oficial nici un document cu plăţile efectuate privind rentele viagere.

10.211 lei primec, ca rentă, gimnastele Nadia Comaneci şi Daniela Silivaş, fiind cea mai mare sumă plătită de MTS

Palmares Gabriela Szabo
- aur JO Sydney 2000
- argint JO Atlanta 1996
- bronz la JO Sydney 2000
- 5 aur la CM
- 4 aur la CM de sală
- argint la CE 1998
- aur la CE 2000 de sală

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (23)
salex123
salex123  •  06 Mai 2014, 15:46

"Medaliile care se i-au în calculul" Bravo! Macelariti limba romana si sunteti si platiti pentru asta! Minunat!

ricco
ricco  •  13 Aprilie 2014, 02:34

Cum adica "evita sa atinga subiectul"???... Adica SA RECALCULEZE DIN NOU ???... AMATORILOR !!!...

enzogorlomi
enzogorlomi  •  12 Aprilie 2014, 19:58
Postat de decuadi pe 12 Aprilie 2014, 17:18

se poate sa fi trait degeaba pe 4 continente sau sa minti. oricum, daca te-ai mutat ca t! ganul cu cortul, nu e mare lucru de capul tasu. pe niciunul din aceste continente, 4!Asa ca alege-l repede pe al 5 lea si fugi pe el, ilustrule!

nu te a bagat nimeni in seama zdreanta .marsh

Vezi toate comentariile (23)
Comentează