SPORTURI  »  ATLETISM  »  SEMIMARATON BUCUREȘTI

În mediul lor » Alergătorii din Africa s-au impus în Semimaratonul Bucureşti

Kenyanul Peter Emase Lemuya (în galben) a cîştigat la Bucureşti // Foto: Marius Vasilică
Kenyanul Peter Emase Lemuya (în galben) a cîştigat la Bucureşti // Foto: Marius Vasilică

Articol de - Publicat luni, 18 mai 2015 00:00

Pe o căldură neaşteptată, alergătorii din Africa s-au impus în Semimaratonul Bucureşti. După ce a trecut linia de sosire, un român şi-a cerut iubita în căsătorie.

10.000 de participanţi, un Bucureşti mai puţin aglomerat, o temperatură de 26 de grade Celsius, dar cu un indice de umiditate ridicat, acestea au fost reperele zilei de ieri, cînd s-a desfăşurat Semimaratonul Bucureşti.

Exceptînd cele 12 cazuri de leşin apărute în rîndul alergătorilor, cursa a avut un finiş aşteptat. Sportivii africani au ocupat întregul podium al probei masculine, primii trei trecînd linia de sosire umăr la umăr: kenyanul Peter Emase Lemuya, urmat fiind de compatriotul său David Kwemoi, învingătorul din ediția 2014, iar pe trei a sosit Graiza Branu, din Etiopia.

Ei au fost cronometrați cu timpul învingătorului, 1h02:05. ''Sînt pentru prima dată la o competiție în România. Organizarea a fost foarte bună, publicul extraordinar, vreau neapărat să revin la anul pentru a apăra acest titlu", a declarat Lemuya.

La feminin s-a impus Anne-Mari Hurulainen, din Finlanda, podiumul fiind completat de două alergătoare din România: Liliana Maria Danci și Ionela Ecaterina Tinca.

Cerere în căsătorie după linia de sosire

După ce a trecut linia de sosire, un tînăr a aşteptat să termine cursa şi iubita sa şi apoi s-a aşezat în genunchi în faţa ei: "Draga mea, vrei să fii soţia mea pînă cînd moartea ne va despărţi? Să mergem împreună într-un maraton al vieţii şi să alergăm pînă la 100...cîţi ani ne-o da Dumnezeu?", a întrebat-o tînărul. Răspunsul a fost bineînțeles: "Da!".

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează