SPORTURI  »  ATLETISM  »  RETRAGERE

Medalie cu autograf » Constantina Diţă se retrage oficial la Maratonul Bucureştiului

Articol de - Publicat duminica, 05 octombrie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 04 octombrie 2014 23:27

Ediţia 2014 a cursei de 42,195 km este una specială, iar medalia nu poate fi decît una specială. Este dedicată campioanei olimpice de la Beijing 2008 în cursa de maraton.

Constantina Diţă se va retrage oficial din activitatea sportivă într-un cadru asemănător celui în care s-a consacrat. Atleta în vîrstă de 44 de ani este desemnată ambasadoarea Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon şi va da azi startul la toate cele 4 probe din cadrul competiţiei.

"Sînt bucuroasă că îmi voi face retragerea la cel mai mare eveniment de acest gen din România. Maratonul creşte în fiecare an şi mă bucur că văd atîta lume care aleargă. Sportul nu trebuie practicat numai de sportivi", a declarat ieri Diţă.

Participantă la aproximativ o sută de curse de maraton în carieră, Diţă a cucerit titlul olimpic de la Beijing după 20 de ani de muncă. "Cea mai strălucitoare medalie a venit după mult efort şi sacrificii. Duminică voi alerga pentru Fundaţia Olimpică Română şi mă bucur că pot face parte din această echipă", a afirmat ea.

În afara titlului olimpic, Diţă a mai cîştigat în 2005 aur mondial la semimaraton şi bronz mondial la maraton. Campioana este stabilită de mai mulţi ani în SUA şi îşi doreşte să se întoarcă definitiv în România, dar acest lucru va fi posibil peste cîţiva ani: "Mi s-au făcut cîteva oferte din România, dar nu pot să mă reîntorc deocamdată. Vreau să stau departe de sport o perioadă", a declarat Diţă.

În cinstea ei, organizatorii au pregătit şi o gală la Hotel Hilton din Capitală, la care sînt invitaţi foşti şi actuali sportivi atît din ţară, cît şi din străinătate.

6.000 de participanţi
Maratonului Internaţional Bucureşti se află la a 7-a ediţie, iar startul în cele 4 probe va fi dat din faţa Palatului Parlamentului. Cursa de maraton este programată prima, la ora 09:00.

Toţi cei care vor trece linia de sosire în probele de maraton (42,195 km), semimaraton (21 km), ori ştafetă (4 x 10 km) vor primi cîte o medalie, care în acest an este dedicată Constantinei Diţă.

Realizată în tehnica basorelief, cu o grafică deosebită, medalia maratonului 2014 reuneşte atît cele 5 cercuri olimpice într-o formă stilizată, cît şi semnătura campioanei olimpice.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează