SPORTURI  »  ATLETISM  »  CE ATLETISM

Obiectiv îndeplinit pentru delegaţia României la CE de atletism: 2 medalii şi 6 calificări în finale

Articol de GSP - Publicat luni, 02 august 2010 00:00

Delegaţia României prezentă Campionatele Europene de atletism, care s-au desfăşurat la Barcelona (Spania), şi-a îndeplinit obiectivul stabilit de Federaţia de specialitate la începutul competiţiei, una-două medalii şi patru-şase calificări în finală.

 

Ediţia din 2010 a Europenelor a doborît toate recordurile de participare, la start adunîndu-se atleţi din nu mai puţin de 50 de tari. Datorită celor două medalii de argint obţinute de Nicoleta Grasu (aruncarea discului) şi Marian Oprea (triplusalt), România s-a clasat pe locul 18 în clasamentul pe medalii, clasament dominat de Rusia (10 titluri europene), Franţa (8 titluri europene) şi Marea Britanie (6 titluri europene).

Dacă în 2006, la Campionatele Europene de la Gotteborg, Marian Oprea şi Nicoleta Grasu obţineau singurele clasări pe podium pentru delegaţia noastră, ambele pe poziţia a treia, la această ediţie, tot cei doi sportivi au menţinut România în elita europeană a atletismului.

Pe parcursul celor şase zile de concurs, sportivii români şi-au îmbunătăţit recordurile personale sau cele mai bune rezultate din sezon, aşa cum au reuşit Marian Oprea, Adelina Gavrilă, Angela Moroşanu, Cătălin Cîmpeanu, Nagy Attila sau Cristian Vorovenci. Prezenţa în finală a ştafetei feminine de 4X400 m şi a lui Sergiu Ursu în finala de opt la proba de aruncare a discului reprezintă alte performanţe remarcabile.

2 medalii de argint a obţinut delegaţia României la CE 2010

6 calificări în finală au reuşit sportivii români la CE 2010

 

REZULTATE FEMININ

Nicoleta Grasu (disc) - medalie de argint

Bianca Perie (aruncarea ciocanului) - locul 4

Angela Moroşanu (400 mg) - locul 5

Adelina Gavrilă (triplusalt) - locul 5

Ştafetă 4x400 m - locul 8

Ancuţa Bobocel (3000 m obstacole) - locul 9

Lidia Şimon (maraton) - locul 12

Roxana Bîrcă (5000 m) - locul 17

 

MASCULIN

Marian Oprea (triplusalt)- medalie de argint

Sergiu Ursu (aruncarea discului) - locul 8

Silviu Casandra (20 km marş) - locul 15

Marius Ionescu (10.000 m) - locul 21

 

 

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
cristinaco71
cristinaco71  •  03 August 2010, 10:51

La conditiile care NU sunt in Romania eu zic ca este o MARE PERFORMANTA!!! FELICITARI SI RESPECT ACESTOR MINUNATI SPORTIVI!!! HAI ROMANIA!!!

masteradoo
masteradoo  •  02 August 2010, 19:15

Tot respectul pentru atleti. La cit se investeste in sport in ultimul timp, se realizeaza niste performante foarte bune. Cind o sa incepem din nou sa respectam sportul si sportivii(adica sa il finantam cum trebuie, sa se faca sport la scoala minim 3 ore pe saptamina, sa fie premiati cum trebuie de catre stat) atunci or sa se imbunatateasca si performantele. Pina una alta sunt niste rezultate bune, si ma mir ca mai avem si alti sportivi in afara de Nicoleta Grasu si Marian Oprea. Bafta multa!

dorubr
dorubr  •  02 August 2010, 16:05

....la medalii locul 18 din 26. Super comportare. Deja am inteles ca ne-am indeplint obiectivul, dupa ce spun slugile ... Bravo, tata... Asa DA, obiectiv realizat.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează
Close