SPORTURI  »  ATLETISM  »  CAMPIONATE MONDIALE DE SALĂ

Preşedintele FR de Atletism explică de ce avem doar 3 sportivi la Mondiale

Sorin Matei, Matei, FRA
Sorin Matei, Matei, FRA

Articol de - Publicat joi, 11 martie 2010 00:00

Sorin Matei, preşedintele FRA, declară că a dorit să trimită la CM de la Doha doar acei sportivi care au confirmat în acest an

Mîine debutează la Doha Campionatele Mondiale de sală. România va fi reprezentată în întreceri de doar trei atlete. Ancuţa Bobocel (1.500 şi 3.00 m), Adelina Gvrilă (triplusalt) şi Anca Heltne (greutate). Este pentru prima dată cînd România participă în competiţii de anvergură cu un număr atît de mic de sportivi şi obiectivul să fie doar calificarea în finale, nu şi medaliile. Sorin Matei, preşedintele FR Atletism, susţine că s-a dorit "calitate, nu cantitate!".

- De ce doar trei sportive?
- Fiindcă s-a stabilit ca la Mondialele de sală să ducem acei atleţi care au confirmat baremul de calificare în acest sezon. Au fost şi sportivi care au obţinut acest barem anul trecut, dar care nu sînt în formă acum. Asta nu înseamnă că vor fi neglijaţi...

- S-au dus vremurile cînd România avea mai mulţi sportivi în aceeaşi probă?
- Sînt obligat să spun că da. Asta e situaţia de acum. Avem puţini seniori valoroşi, iar atunci cînd unul se accidentează se observă imediat.

- Viitorul apropiat va arăta la fel?!
- Trebuie să avem puţină răbdare. Federaţia luptă pe două fronturi. Primul este acela al seniorilor, pe care trebuie să-i încurajăm să nu renunţe. Al doilea front este al juniorilor, care în ultimii doi ani au urcat pe podiumurile mondiale sau europene. Aceştia trebuie crescuţi cu grijă. Aşa se explică de ce în lotul olimpic sînt mulţi tineri.

- Ce se întîmplă cu Marian Oprea? Şi-a revenit după operaţie?
- Acum se pregăteşte, dar în acest sezon a sărit 17,10 metri şi nu este mulţumit. Ar fi vrut 17,40-17,50 metri. De aceea, am decis că nu e cazul să se forţeze şi să-şi vadă de programul de antrenament pentru sezonul în aer liber.

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
 •  11 Martie 2010, 03:32

Nu vedeti ca astea isi baga bani d olimpiade si europene in buzunare ? Rusine pe zi ce trece romania isi pierde si ce mai avea mai depret.SPORTIVI !!!!nesimtiti

Vezi toate comentariile (1)
Comentează