SPORTURI  »  ATLETISM  »  CALIFICĂRI

Primul sub linie » Mihai Donişan a ratat calificarea în finala de săritură în înălţime

Mihai Donişan reuşind să sară peste ştacheta de la 2,26 metri // Foto: Cristi Preda (Moscova)
Mihai Donişan reuşind să sară peste ştacheta de la 2,26 metri // Foto: Cristi Preda (Moscova)

Articol de - Publicat miercuri, 14 august 2013 00:00 / Actualizat marti, 13 august 2013 20:05

Mihai Donişan a ratat finala la înălţime din cauza unei încercări în plus.

34 de atleţi s-au aliniat ieri dimineaţă pe stadionul Lujniki din Moscova pentru calificările la săritura în înălţime. Printre ei s-a aflat şi Mihai Donişan, 24 de ani, care a trebuit să se trezească cu noaptea în cap pentru a avea timp şi de încălzire înainte de apelul final.

Donişan este unul dintre cei patru sportivi în care FRA şi-a pus speranţele la calificarea în finală sau chiar la obţinerea unei medalii. Mai mult, atletul rapidist, antrenat de Vali Caciureac, a venit la Mondiale după un rezultat deosebit, 2,31 m, performanţă reuşită la Balcaniada de la Stara Zagora (Bulgaria), în 27 iulie.

După două ore de sărituri însă, nici unul dintre cei 34 de participanţi nu a atins baremul, fixat la 2,31 metri. Opt atleţi au trecut de ştacheta ridicată la 2,29 m, după care au decis să se oprească.

Următoarele patru locuri rămase libere în finală au fost completate de cei care au reuşit 2,26 m, aceştia fiind zece la număr. Printre ei s-a aflat şi Donişan, care a sărit din prima la 2,17 m şi din a doua la 2,22 m şi 2,26 m. Cu 5 încercări adunate, românul a ratat finala la limită, avînd o săritură în plus faţă de alţi patru concurenţi.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează