SPORTURI  »  ATLETISM  »  DOPAJ

Usain Bolt a schimbat doar un SMS cu Asafa Powell de cînd acesta a fost prins dopat: "Pot să-mi conserve sîngele 50 de ani!"

Articol de - Publicat luni, 05 august 2013 00:00 / Actualizat duminica, 04 august 2013 22:22

Multiplul campion olimpic şi mondial spune că are încredere în echipa sa, care îi furnizează doar "suplimente legale" ♦ Jamaicanul mărturiseşte că marea lui dorinţă e să coboare sub 19 secunde pe 200 m ♦ Cînd se va retrage din atletism, dezvăluie într-un interviu publicat de Marca, vrea să devină fotbalist


De cînd a apărut în lumea atletismului, s-au ivit scîntei şi artificii. Nimic din ce spune sau face Usain Bolt nu e trecut la "şi altele", iar acum, într-o perioadă în care sprintul mondial suferă de pe urma celor mai recente cazuri de dopaj, părerile jamaicanului au o nouă garnitură de curiozitate. Cotidianul spaniol Marca a publicat ieri un interviu cu Bolt. Răspunsurile lui nu ies din schemă. Schema "Usain", bineînţeles.

Se va simţi oare singur în finala de 100 de metri a Mondialelor ce se apropie? Absenţele lui Asafa Powell şi Tyson Gay nu-l tulbură. "Nu. Vor fi şapte concurenţi valoroşi lîngă mine, iar obiectivul meu e să dau totul, să-mi prelungesc dominaţia acum şi în anii care vin", spune el. Despre cazurile celor doi evită să se exprime direct. Vrea să aştepte o decizie înainte de a-şi rotunji opinia. Totuşi, caracterizează episodul drept "trist", adăugînd că doar a schimbat un SMS cu Asafa în ultimele săptămîni, nimic mai mult.

Postura de vînat permanent e ca o cămaşă cu care te obişnuieşti după o vreme de purtat, chiar dacă te strînge un pic la subsuori. "Nu-mi pasă. Ştiu că am o echipă bună, care are grijă de mine, care lucrează cu mine în sensul corect şi care îmi oferă doar acele suplimente care sînt legale. Muncesc, cîştig şi bat recorduri în mod curat", spune Bolt.

E întrebat dacă ar permite ca sîngele să-i fie conservat timp de 50 de ani, pentru eventuale teste ulterioare. "Bineînţeles! Mi se fac multe controale într-un sezon, nu e nici o problemă, pot să fixeze ce termen vor!", răspunde jamaicanul.

După ce a adunat atîtea titluri şi după ce a doborît cele mai preţioase recorduri, ar mai fi oare ceva care să-i lumineze cariera? "Unul dintre marile mele obiective e să cobor sub 19 secunde pe 200 de metri. Ar fi ceva care m-ar încînta, una dintre marile realizări ale vieţii mele", afirmă Bolt, adăugînd că s-ar mai putea coborî un pic şi la 100 de metri sub recordul actual de 9,58 secunde.

Vrea să fie fotbalist
A avut ideea asta de multă vreme şi încă nu a renunţat la ea. Dimpotrivă. "E ceva ce, dacă voi fi sănătos, vreau să fac după ce mă voi retrage din atletism. Şi voi munci pentru asta", spune Bolt. "Întîi, voi încerca să joc cîteva meciuri. Din acelea de caritate, cu fotbalişti mari, apoi mai vedem", a conchis el.

Bob Marley, cel mai mare
"E la ani-lumină deasupra mea", îl caracterizează Usain pe părintele stilului reggae. "Ca jamaican, am crescut ascultîndu-l. Mi-amintesc că aveam 14 ani, eram în Ungaria şi am fost la un concert. La un moment dat, toată lumea a început să cînte melodiile lui. Pentru mine, el e cel mai mare".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
madskills
madskills  •  05 August 2013, 09:14
Postat de dreamer123 pe 05 August 2013, 04:05

who can bolt ? ;)) legenda vie !

Tu chiar crezi ce spui?:)) Daca omul a declarat ca e curat, il si crezi? Si Armstrong si toti dopatii au declarat asta inainte sa fie prinsi. Aproape toti componentii lotului olimpic jamaican (si feminin si masculin) au fost depistati pozitiv. Dar e normal ca vedeta echipei sa fie curata, cel putin momentan. Sunt in joc contracte uriase cu diverse corporatii, nu-si permit "luxul" sa-l piarda pe Usain. Pe principiul "bate fierul cat e cald". Nu exista exceptie in istorie (poate doar Carl Lewis si Maurice Green) de super campioni care la un moment dat s nu fie depistati pozitiv. Sunt convins ca o sa se faca lumina si-n cazul lui. Dar momentan e intangibil.

dreamer123
dreamer123  •  05 August 2013, 04:05

who can bolt ? ;)) legenda vie !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează