SPORTURI  »  AUTO  »  FORMULA 1

A murit! Jules Bianchi, fostul pilot al echipei Marussia, a pierdut lupta cu viața după ce timp de nouă luni s-a aflat în comă

Articol de - Publicat duminica, 19 iulie 2015 00:00

Francezul a fost victima unui accident stupid petrecut anul trecut în Marele Premiu al Japoniei, izbindu-se de o automacara care se afla la marginea circuitului unde ridica un monopost accidentat

Pilotul francez Jules Bianchi (25 de ani) a decedat sîmbătă dimineață la un spital din Nisa. Pilotul lui Marussia suferise un grav accident în timpul cursei de la Suzuka, desfășurată pe 5 octombrie 2014 pe o ploaie torențială. Francezul a izbit o automacara care se afla lîngă pistă, mașina de intervenție aflîndu-se acolo pentru a ridica monopostul lui Adrian Sutil, abandonat după ce intrase în glisierele de protecție. "Cursa trebuia oprită cu mult mai devreme.

Nu vedeai la doi metri în față din cauza ploii torențiale", declara Sutil după cursă. Ca urmare a rănilor suferite pe 5 octombrie 2014, într-un accident teribil, pe circuitul de la Suzuka. Timp de nouă luni, pilotul de la Marussia a stat în comă la spitale din Japonia şi Franţa, respirînd doar cu ajutorul aparatelor.

Bianchi este primul pilot de Formula 1 care a murit în urma unui accident petrecut pe pistă după 20 de ani. În mai 1994, la Marele Premiu al statului San Marino, au sfîrși tragic, pe rînd, austriacul Roland Ratzenberger și celebrul Ayrton Senna.

Unchiul său a murit la 34 de ani în timpul unor teste

Jules Bianchi s-a născut pe 3 august 1989 în orașul francez Nisa. În Formula 1 a ajuns în 2013, devenind pilotul echipei Marussia. Francezul a fost și pilot de teste pentru Ferrari (2011) și Force India (2012). Este nepotul lui Lucien Bianchi, un pilot belgian, care a alergat în Formula 1 în perioada 1959-1968. Acesta a murit la vîrsta de 34 de ani chiar în timpul unor teste pentru Cursa de 24 de ore de la Le Mans. Cea mai bună performanță a lui Jules Bianchi a fost primul loc la Formula 3 Euro Series în 2009. În 2013, tot la Suzuka, chiar în primul tur, Bianchi s-a lovit cu Giedo van der Garde, cei doi fiind nevoiți să abandoneze.

21 de piloțiau decedat pe circuite de Formula 1 în timpul curselor. Sînt nume celebre, precum Jochen Rindt, Ayrton Senna şi Gilles Villeneuve

26 de aniavea Jules Bianchi, debutul său în Formula 1 petrecîndu-se în 2013 la echipa Marussia

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează