SPORTURI  »  AUTO  »  MOTO GP

Casey Stoner s-a încoronat campionul Moto GP chiar pe pămînt australian

Casey Stoner
Casey Stoner

Articol de GSP - Publicat duminica, 16 octombrie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 16 octombrie 2011 19:12

Casey Stoner a cîştigat aseară cel de-al doilea titlu din carieră în Moto GP, chiar în faţa conaţionalilor săi, fiind urmat de Simoncelli şi Dovizioso.

Australianul de la Repsol Honda a dominat întreg week-endul moto de la antipozi: a fost cel mai rapid în antrenamente, a stabilit cel mai bun timp în calificări şi a cîştigat şi cursa. Aflat în pole-position, Stoner a plecat ac din tun şi nu s-a uitat deloc în urmă. A cîştigat fără probleme cursa de la Phillip Island, pentru a cincea oară în carieră.

Victoria lui Stoner din Marele Premiu al Australiei le-a asigurat celor de la Honfa titlul la constructori, primul trofeu de acest fel din ultimii cinci ani pentru echipele motorizate de constructorul japonez.

Stoner a fost urmat în clasamentul piloţilor de spaniolul Jorge Lorenzo, campionul din sezonul trecut al motomondialului de viteză, în timp ce septuplul campion mondial Valentino Rossi a terminat sezonul doar pe locul 7. Chiar şi aşa, rezultatul lui Rossi a fost cel mai bun pentru uzina Ducati, care l-a mia trimis în top 10 doar pe americaul Nicky Hayden.

Din campionatul Moto GP au mai rămas de disputat doar două curse: în Malaezia, la Sepang, şi în Spania, la Valencia.

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (4)
geovany01
geovany01  •  16 Octombrie 2011, 19:43

am uitat sa multumesc celor de la Digi pt ca ne ofera posibilitatea de a vedea live cursele. Sper sa postati asta gspstelistilor... oricum DIGI No 1

geovany01
geovany01  •  16 Octombrie 2011, 19:43

am uitat sa multumesc celor de la Digi pt ca ne ofera posibilitatea de a vedea live cursele. Sper sa postati asta gspstelistilor... oricum DIGI No 1

geovany01
geovany01  •  16 Octombrie 2011, 19:40
Postat de geovany01 pe 16 Octombrie 2011, 19:40

cel mai tare go go go Stoner , ar fi fost frumos astazi 3 repsol pe podium dar e ok si asa cu 4 honda. Bafta si la anu Soner!!!!!!!!

Scz ... Stoner

Vezi toate comentariile (4)
Comentează