SPORTURI  »  AUTO  »  MONGOL RALLY

Cel mai mare raliu caritabil din lume va avea două opriri în România: Sibiu şi Vama Veche

Startul cursei Mongol Rally, în 2013
Startul cursei Mongol Rally, în 2013

Articol de - Publicat joi, 17 iulie 2014 00:00 / Actualizat joi, 17 iulie 2014 13:30

Mongol Rally, cea mai cunoscută cursă caritabilă din lume, a ajuns în acest an la cea de-a XIV-a ediţie. La fel ca anul trecut, şi în acest an piloţii vor face o scurtă oprire la Sibiu.

Echipajele internaţionale sînt aşteptate să ajungă în oraşul transilvănean pe 24 iulie. Aici se vor întîlni cu localnicii şi vor depăna experinţele acumulate pînă în acel moment în cadrul Mongol Rally.

Checkpointul de la Sibiu a fost organizat de Răzvan Stuparu şi Vlad Grigore, adică echipajul care anul trecut a reprezentat România în Mongol Rally.

"O călătorie te învaţă foarte multe lucruri despre tine, despre oamenii cu care interacţionezi, despre locurile pe care le vizitezi. În Mongol Rally, această experienţă este amplificată de multitudinea de ţări pe care le tranzitezi (21 în cazul nostru), de faptul că pe tot parcursul cursei eşti pe cont propiu, cît şi de faptul că totul se petrece într-un ritm alert fiind pus de foarte multe ori în situaţia de a lua decizii rapide", rememorează Vlad Grigore cursa de anul trecut.

Piloţii vor fi cazaţi în Biserici Fortificate
Cei doi piloţi au vorbit şi despre impactul pe care l-a avut rally-ul din 2013 asupra lor şi ce i-a determinat să organizeze checkpoint-ul de la Sibiu.

"Am simţit impactul pe care îl are asupra ta un obiectiv bine stabilit. În octombrie 2012 ne-am hotărît că plecăm cu o maşină de oraş pînă în Mongolia, în condiţiile în care niciunul dintre noi nu are cunoştiinţe de mecanică. Am ajuns cu două zile mai devreme de cît ne-am propus şi am realizat că orice moment tensionant de pe parcurs a fost depăşit fără nicio problemă cu gîndul la finiş.

Totuşi, pe parcursul cursei, ne-am dat seama că după ce ieşim din Turcia vom ajunge în ţări de care doar auzisem. Ţări despre care ştiam puţine lucruri. Am realizat că vom trece în viteză prin ele şi că ne dorim ca în momentele respective să obţinem maximum de beneficii. În acelaşi timp, am realizat că şi celelalte echipaje ar putea avea aceeaşi dilemă, aşa că ne-am hotărît să le facilităm tranzitul prin România, astfel încît să rămînă cu o experienţă memorabilă cazîndu-i la Bisericile Fortificate din Transilvania", a adăugat Răzvan Stuparu.

Pe lîngă oprirea de la Sibiu, va mai exista un checkpoint în România, tot oficial, la Vama Veche. De altfel, pe tot parcursul cursei există doar trei checkpoint-uri oficiale: Sibiu (24 iulie), Vama Veche (25 iulie) şi Baku (29 iulie).

În cadrul Mongol Rally, piloţii participanţi străbat o distanţă de aproximativ 19.000 de kilometri cu o maşină standard de oraş. Startul se dă la Londra, iar finişul are loc la Ulan Bator. Între cele două puncte, fiecare echipaj e liber să aleagă ce rută doreşte.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează