SPORTURI  »  AUTO  »  MARELE PREMIU AL MALAEZIEI

Doar meritul lui Alonso » Ibericul a obţinut în Malaezia o victorie neaşteptată pentru Ferrari

Articol de - Publicat luni, 26 martie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 25 martie 2012 19:19

Cu un monopost considerat a nu fi în primele trei în acest sezon, Fernando Alonso a adus o victorie miraculoasă pentru Ferrari. Marea surpriză a fost brazilianul Perez


9 tururi. Atît s-a alergat la Sepang pînă să înceapă ploaia. Safety Car-ul intrase pe pistă încă din turul 7, dar s-a aşteptat să se vadă dacă pista se va umple de apă. Steagul roşu în cele din urmă şi înapoi la boxe. Pînă atunci, Hamilton şi Button îşi conservaseră poziţiile, 1 şi, respectiv, 2. Surpriza venea din spate. Mexicanul Sergio Perez. După 3 ore de la debutul cursei, pilotul lui Sauber termina la Sepang pe locul doi. O poziţie incredibilă pentru mexican! Avea şanse şi la prima poziţie, ocupată de Alonso. A ieşit în decor, deşi nu era presat de nimeni, atunci cînd era în spatele spaniolului la mai puţin de o secundă. Ciudat! Perez face parte din Academia de piloţi Ferrari, iar zvonurile spun că în 2013 i-ar putea lua locul lui Massa în scuderia italiană, mai ales că brazilianul continuă să decepţioneze.

Surpriza Perez
Perez s-a apucat de Formula 1 în sezonul trecut cu Grand Prix-ul Australiei. Pilotul strînsese pînă acum 18 puncte în scurta lui carieră din F1. La Sepang, prin acest loc doi, şi-a dublat zestrea. "M-am gîndit că pot şi cîştiga. Dar am făcut o mică greşeală pe final. Am pierdut şi la boxe 6 secunde". Fericire mare pentru mexican! În schimb, Hamilton nu poate fi mulţumit, chiar dacă a prins podiumul. A plecat din pole-position pentru a doua oară în acest sezon şi nici de această dată n-a reuşit să cîştige. Ca şi în Australia, tot un loc 3. Button (McLaren) a avut ghinion. S-a lovit de indianul Karthikeyan şi a pierdut mult timp la boxe, maşina fiindu-i avariată serios.

Fair-play-ul lui Alonso
Alonso a muncit mult pentru această victorie. A profitat la maximum de ploaie, deşi are un monopost considerat a nu fi în primele trei în acest sezon. Victorie miraculoasă pentru Ferrari! A spus-o şi spaniolul: " Nici nu mă aşteptam să cîştig! Este incredibil ce-am reuşit, dar am avut noroc. Mai avem mult de îmbunătăţit la maşină dacă vrem să facem ceva în următoarele curse", a spus Alonso.

Decizie ciudată în cazul Vettel
Sebastian Vettel a avut probleme iar. Ciudată a fost decizia echipei de a-l chema la boxe într-un moment în care campionul german se găsea pe poziţia a 4-a. Germanul n-a punctat în Top 10, în schimb, a făcut-o septuplul campion mondial Michael Schumacher. Pilotul lui Mercedes a avut ghinion în debutul cursei. L-a "ajutat" francezul Grosjean, care l-a acroşat, germanul ajungînd pe locul 15 la un moment dat.

Kimi Raikkonen a dovedit că rămîne un mare pilot. De abia s-a suit în monopostul celor de la Lotus după o lungă absenţă în F1 şi are pînă acum un loc 5 la Sepang şi o poziţie 7 la Melbourne!

Următoarea cursă este programată în China, pe 15 aprilie. Va reveni Red Bull în prim-plan sau vom avea parte de noi surprize?

3 victorii a reuşit Fernando Alonso la Sepang, egalînd performanţa lui Michael Schumacher pe acelaşi circuit

2008 a fost anul în care Robert Kubica aducea victoria pentru Sauber-Ferrari în Marele Premiu al Canadei, actuala echipă a mexicanului Perez

CLASAMENT
1. Alonso 2:44:51.812 25p
2. Perez + 2.263 18p
3. Hamilton + 14.591 15p
4. Webber + 17.688 12p
5. Raikkonen + 29.456 10p
6. Senna + 37.667 8p
7. Di Resta + 44.412 6p
8. Vergne + 46.985 4p
9. Hulkenberg + 47.892 2 p
10. Schumacher + 49.996 1 p
Clasaţi: Vettel, Ricciardo, Rosberg, Button, Massa, Petrov, Glock, Kovalaien, Maldonado, Pic, Karthikeyan, Di Resta
Abandonuri: Kobayashi, Grosjean

Clasament piloţi
1. Alonso 35 p
2. Hamilton 30 p
3. Button 25 p
4. Webber 24 p
5. Perez 22 p
6. Vettel 18 p
7. Raikkonen 16 p
8. Senna 8 p

Clasament echipe
1. McLaren 55 p
2. Red Bull 42 p
3. Ferrari 35 p
4. Sauber 30 p
5. Lotus 16 p
6. Force India 9 p
7. Williams 8 p
8. Toro Rosso 6 p

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
flafy
flafy  •  26 Martie 2012, 18:13

Alonso,din nou in top! cel mai bun pilot de F1 la ora actuala....de urmarit pe viitor acest Perez...

giry
giry  •  26 Martie 2012, 14:56

ciudatenia este ca nenea care a scris articolul nu se pricepe neam .......ei in afara de jiji si borcea altceva nu cunosc....dar trebuia sa fie un articol de F1 ....asta e....

flo_ax
flo_ax  •  26 Martie 2012, 12:21
Postat de jalemare pe 26 Martie 2012, 11:03

a scris omul un articol si tu vrei sa-l obligi sa se si uite la curse? a auzit el ceva da la chibiti si doar a incurcat numele pilotilor si putin monoposturile. cred ca face referire la Button dar ce conteaza pentru el: Button, Vettel nu reprezinta nimic pentru sportul asta, au fost si ei campioni mondiali, ce mare lucru?!?

probabil a vrut sa mentioneze momentul de la finalul cursei, cand Vettel care nu era in puncte, a fost avertizat de la boxe sa se opreasca imediat, sa nu termine cursa... putin suspect, dar sunt multe posibilitati! Iar faza cu ciudatenia de la iesirea lui Perez in decor, no comment, tipic GSP! Un pilot tanar, neexperimentat, care merge peste limita, cu pneuri uzate si pista uda, este UIMITOR ca a piscat putin din vibrator! Ce sa te faci cu gastele astea de ziaristi, care cred ca liga 1 e peste tot! Daca vroia sa faca blat, erau 100 de modalitati MULT mai putin riscante si "evidente", il tinea un mecanic la boxe +10s ca nu poate insuruba roata. PUNCT

Vezi toate comentariile (5)
Comentează