SPORTURI  »  AUTO  »  MARELE PREMIU AL EMIRATELOR ARABE UNITE

God save Lewis! » Totul e bine cînd se termină cu bine: Mercedesul lui Hamilton nu a cedat, iar britanicul e campion mondial

Lewis Hamilton a cucerit al doilea titlu în Formula 1
Lewis Hamilton a cucerit al doilea titlu în Formula 1

Articol de - Publicat luni, 24 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 23 noiembrie 2014 22:53

Lewis Hamilton este noul campion mondial al piloţilor. Britanicul este la cel de-al doilea titlu al său, primul reuşindu-l în 2008.

Lewis Hamilton este noul campion mondial! Pilotul lui Mercedes a încheiat en fanfare sezonul, cîştigînd şi ultima cursă a acestuia. Britanicul avea titlul asigurat şi cu un loc doi, indiferent de ce făcea Rosberg. Iar germanul, plecat din pole-position, spera la o victorie, iar coechipierul său să nu-l urmeze pe podium.

Acestea erau calculele înainte de startul cursei din Abu Dhabi. Dar Hamilton îşi făcuse şi el calcule. S-a gîndit să-l atace pe Rosberg de la început, chiar înainte de primul viraj, ca să fie sigur de victorie, iar în turul 25, britanicul avea certitudinea că este noul campion mondial: lui Rosberg i s-a stricat monopostul, germanul devenind apoi jalon pentru aproape toţi piloţii din spatele său, care l-au depăşit fără emoţii.

Rosberg n-a vrut să abandoneze, deşi Mercedes i-a sugerat să se oprească la boxe. Un gest frumos pe care germanul l-a repetat şi la final, cînd s-a dus la Hamilton să-l felicite. "Eşti cel mai bun!". Iar Hamilton chiar a fost cel mai bun.

FIA a hotărît să dubleze punctele pentru ultima etapă şi ce s-ar fi întîmplat dacă lui Hamilton i-ar fi cedat maşina, şi nu lui Rosberg? Doar e acelaşi monopost! N-ar fi fost corect dacă ne uităm pe statistică în 2014: 11 victorii Hamilton, doar 5 pentru Rosberg.

11 victorii a obţinut Lewis Hamilton în 2014, în timp ce Rosberg a cîştigat de 5 ori, iar Ricciardo de 3 ori

16 este numărul curselor pe care Lewis Hamilton le-a terminat pe podium

7 pole position-uri a reuşit Lewis Hamilton în 2014

642399-clasamente-formula-1.jpg

VRUUUM de Luminiţa Paul » Ironie roşie

Fernando Alonso pleacă de la Ferrari cu un zîmbet trist în colţul gurii. Declaraţiile boss-ului echipei, Marco Mattiacci, cum că înlocuitorul spaniolului, Sebastian Vettel, "va aduce entuziasmul necesar pentru a trece peste momente dificile", l-au întors pe dos.

După cinci ani petrecuţi în curtea Căluţului Cabrat, timp în care a încheiat de 3 ori pe locul secund în clasamentul final, de două ori la capătul ultimei curse, Alonso numai lipsit de entuziasm nu poate fi numit. De asemenea, el şi-a întrecut de fiecare dată coechipierul, că a fost Massa sau Raikkonen. "Dacă a încercat să spună că n-am fost suficient de motivat, a ajuns prea tîrziu", a replicat ibericul.

El s-a referit ironic şi la negocierile purtate cu Mattiacci. "Probabil că eram prea bătrîn cînd a încercat să mă convingă să reînnoiesc înainte de Monza, cînd mă presa să discutăm. Există e-mail-uri între noi pe care le păstrez".

Cînd Regele Juan Carlos, care e la Abu Dhabi, a deconspirat însă viitoarea destinaţie a lui Nando, şi anume McLaren, acesta n-a spus decît: "Să lăsăm lucrurile aşa". Un semn că e adevărat. Iar cu regii, chiar şi abdicaţi, e mai bine să fii prudent.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează