SPORTURI  »  AUTO  »  MARELE PREMIU AL SPANIEI

Nu iartă nimic! » Lewis Hamilton a cîştigat fără emoţii şi în cursa de la Barcelona

Articol de - Publicat luni, 12 mai 2014 00:00 / Actualizat duminica, 11 mai 2014 23:52

Considerat marele favorit al cursei de la Barcelona, Lewis Hamilton a cîştigat fără emoţii, britanicul reuşind cel de-al patrulea succes consecutiv, iar Nico Rosberg, coechipierul său de la Mercedes, cel de-al patrulea loc doi, tot consecutiv.

Trei victorii consecutive pentru Lewis Hamilton înaintea cursei de la Barcelona. Britanicul pleca din pole-position în Catalunia, cu acelaşi Nico Rosberg în oglinda retrovizoare. Germanul care conducea în clasamentul piloţilor înaintea confruntării de ieri datorită faptului că, în afara victoriei din Australia, a prins trei locuri doi, de fiecare dată cu o treaptă mai puţin faţă de coechipierul său de la Mercedes.

Nici o surpriză după startul din Grand Prix-ul Spaniei. Hamilton şi Rosberg şi-au păstrat primele poziţii. Imediat, în linia a doua a grilei, Bottas (Williams) a trecut de Ricciardo (Red Bull) şi au făcut schimb de locuri. În spatele lor, cei doi piloţi Ferrari, Raikkonen şi Alonso, dornici să prindă un podium în 2014 pentru scuderia italiană care pînă acum nu poate pune la capitolul realizări, avînd în vedere problemele de la monopost, decît un loc trei al lui Fernando Alonso în Spania.

Vettel, cursă nebună de recuperare
Campionul mondial a plecat la Barcelona de pe locul 15 al grilei, deşi în calificări obţinuse poziţia a 10-a, fiind penalizat de către FIA cu cinci poziţii. Germanul a făcut o cursă de recuperare, încercînd să adune cît mai multe puncte pentru a nu se mări şi mai tare diferenţa dintre el şi ce doi piloţi Mercedes. În turul 55, Vettel a trecut de Alonso în bătălia pentru locul 6. Apoi a venit rîndul lui Raikkonen să fie depăşit de Vetel, iar germanul a mai avansat o poziţie.

Cu trei tururi înainte de final, Vettel a trecut şi de Bottas şi a ajuns pe locul 4, imediat în spatele coechipierului Ricciardo. Mai bine de atît nu se putea atît pentru Vettel, cît şi pentru australian! Red Bull trebuie să recunoască supremaţia Mercedes.

Rosberg l-a atacat timid pe Hamilton în final
Lupta pentru victoria în Catalunia s-a dat între cei doi piloţi. Fără suspans pentru că nimeni nu le-a pus probleme. Distanţa dintre Hamilton, Rosberg şi restul a devenit suficientă, astfel că opririle la boxe ale unuia dintre aceştia însemnau o rocadă de locuri fără să se interpună cineva între ei.

Cei doi au efectuat cîte două opriri la boxe, însă fiecare a avut o strategie diferită, la fel ca în Bahrain. Pe Rosberg, ultimul stint l-a prins cu cauciucuri medium, spre deosebire de pneurile hard pentru care a optat Hamilton.

În ultimele tururi diferenţa dintre cei doi s-a micşorat, mai puţin de o secundă, iar Rosberg a încercat victoria, fără să atace decisiv, în pofida faptului că avea şi avantajul sistemului DRS. Hamilton a rezistat şi a obţinut cea de-a patra victorie consecutivă în 2014. Rosberg a trebuit să se mulţumească cu deja obişnuita poziţie secundă.

4 victorii consecutive are Lewis Hamilton în 2014 (Malaiezia, Bahrain, China şi Spania)

4 locuri doi consecutive a obţinut Nico Rosberg, de fiecare dată în spatele colegului său de la Mercedes, Hamilton (Malaiezia, Bahrain, China şi Spania)

616582-cursa-barcelona.jpg

616582-cursa-barcelona.jpg

Citește și:

Istvan Kovacs, criticat pentru o singură fază din finala Europa League: „Nu a acordat un penalty clar”
Europa League
Istvan Kovacs, criticat pentru o singură fază din finala Europa League: „Nu a acordat un penalty clar”
„80% e PLECAT!” » Rapid pierde cel mai important jucător, dar i-a găsit deja înlocuitor: „Vrem să-l aducem!”
Superliga
„80% e PLECAT!” » Rapid pierde cel mai important jucător, dar i-a găsit deja înlocuitor: „Vrem să-l aducem!”
Ce înseamnă victoria Atalantei pentru fotbalul italian: în Liga Campionilor se conturează un scenariu fabulos!
Europa League
Ce înseamnă victoria Atalantei pentru fotbalul italian: în Liga Campionilor se conturează un scenariu fabulos!

Ironia sorții » Fostul jucător de la FCSB, la un pas să semneze chiar cu echipa care l-a retrogradat!

„Există prietenie în tenis?” » Sorana Cîrstea, răspuns tranșant: „Am o poveste care va face deliciul, că e cu Simona Halep”


Comentarii (1)
mosu90
mosu90  •  12 Mai 2014, 15:55

de rahat, nici nu ma mai uit desi sunt fan Hamilton, altceva era cand era la McLaren, alta era Formula 1, pana anul trecut. Acum pare mai rau si decat anul trecut.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează