SPORTURI  »  AUTO  »  MARELE PREMIU AL JAPONIEI, AZI, ORA 09:00, ÎN DIRECT PE DOLCESPORT

Rîndul lui Nico Rosberg » Neamţul va pleca din pole-position în Marele Premiu al Japoniei

Articol de GSP - Publicat duminica, 05 octombrie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 04 octombrie 2014 23:27

Germanul va pleca din pole-position şi are ocazia la Suzuka să recupereze cele trei puncte care-l despart de Hamilton în lupta pentru titlul mondial.

Nico Rosberg a fost cel mai rapid pilot în calificările de la Suzuka, cronometrat cu 1:32.506, şi va pleca din pole-position în Marele Premiu al Japoniei.

Germanul este un specialist al calificărilor, el bifînd ieri în Asia cel de-al 8-lea pole din 2014 şi cel de-al cincilea din ultimele 7 sesiuni. Îl va seconda nimeni altul decît Lewis Hamilton, cu două zecimi de secundă mai lent.

Linia a doua a grilei va fi ocupată de cei doi piloţi Williams, Valtteri Bottas şi Felipe Massa, iar următoarea va fi împărţită de Ferrari şi Red Bull: Alonso şi, respectiv, Ricciardo.

Vettel la Ferrari, Alonso la McLaren
Campionul mondial Sebastian Vettel a obţinut un modest loc 9. Cu siguranţă, pentru german sezonul pare terminat. Nu mai are nici o şansă pentru un nou titlu mondial, ar fi fost cel de-al cincilea consecutiv, şi probabil se gîndeşte la viitorul sezon, cînd va alerga pentru Ferrari, mutare confirmată inclusiv de Vettel. La fel cum Fernando Alonso are bagajele pregătite pentru Marea Britanie, unde este aşteptat de către cei de la McLaren cu braţele deschise.

Cursă decalată?
Revenind la Suzuka, din cauza taifunului Phanfone care ameninţă Japonia spre finalul zilei, FIA ar putea decide pe ultima sută de metri să programeze cursa de astăzi mai devreme de ora 9:00 (ora României).

8 pole-position-uri a obţinut Nico Rosberg în acest sezon (Bahrain, Monaco, Canada, Marea Britanie, Germania, Ungaria, Belgia, Japonia)

6 pole-position-uri a reuşit Lewis Hamilton în 2014 (Australia, Malaiezia, China, Spania, Italia, Singapore)

636385-grila-japonia.jpg

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (1)
1745flo
1745flo  •  05 Octombrie 2014, 11:08

Pana la urma tot randul lui Hamilton a fost! S-a vazut clar pe circuit cine este cel mai bun!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează