SPORTURI  »  AUTO  »  F1

Rîndul lui Vettel » Campionul entitre s-a impus în Marele Premiu al Bahrainului

La Sakhir, Vettel a condus de la început pînă la sfîrşit // Foto: Getty +1   FOTO
La Sakhir, Vettel a condus de la început pînă la sfîrşit // Foto: Getty

Articol de - Publicat luni, 23 aprilie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 22 aprilie 2012 21:09

4 curse, 4 cîştigători în 2012! După Button, Alonso şi Rosberg, la Sakhir cel mai bun a fost actualul campion mondial.

Pole-position-ul a fost în 2011 o afacere Red Bull. De fapt, a fost o dominaţie Sebastian Vettel! Campionul mondial a reuşit de 15 ori să fie primul la grilă din 19 posibile. A pierdut pole-position-ul doar de 4 ori: de trei ori în faţa lui Webber şi o dată în faţa lui Hamilton.

În 2012, Vettel n-a prins prima linie, deşi s-au desfăşurat pînă acum trei Grand Prix-uri. Pilotul lui Red Bull a fost însă cel mai rapid în calificările de la Sakhir şi a obţinut poziţia mult dorită.

A început cursa! Vettel a făcut ce ştie el cel mai bine atunci cînd se află pe prima poziţie. A plecat foarte bine, mărindu-şi treptat diferenţa faţă de urmăritori. A rămas în frunte pînă la final, singura ameninţare fiind Kimi Raikkonen.

Raikkonen şi Grosjean pe podium!
Campionul mondial din 2007 a mers fabulos în Bahrain. În urmă cu o săptămînă, în China, a avut ghinion. O bună bucată de vreme a fost pe locul doi, dar, din cauza unei strategii greşite în ceea ce priveşte pneurile, a terminat pe locul 11. Acum, Kimi i-a luat la mînă pe toţi şi s-a dus pînă în coasta lui Vettel. A plecat în cursă de pe poziţia a 11-a şi a terminat pe poziţia secundă! Fabulos pentru "Ice man", care, la 32 de ani, are o revenire grandioasă în F1.

Surprizele nu s-au oprit aici! Coechipierul lui Raikkonen de la Lotus, Romain Grosjean, cu 10 curse la activ în Formula 1, a mers incredibil. Un start excelent în care a urcat trei locuri, ajungînd pînă pe poziţia a 4-a. N-a mai cedat şi a rămas pe podium, deşi în spate l-a avut pe Webber (Red Bull).

Rosberg (Mercedes), învingătorul din China, a început timid, dar spre finalul cursei şi-a revenit, terminînd pe 5.

Supărare la McLaren şi Ferrari
Lewis Hamilton a fost trădat de mecanicii săi. La un schimb de pneuri, o roată nu s-a montat bine, iar britanicul a fost nevoit să piardă timpi preţioşi. Coechipierul său de la McLaren, Jenson Button, n-a terminat în puncte pentru că a abandonat în penultimul tur din cauza unei defecţiuni la monopost. Alonso (Ferrari) a profitat de retragerea lui Button, clasîndu-se pe 7, imediat după Di Resta (Force India)
Massa, ameninţat de o despărţire de Ferrari din cauza rezultatelor slabe, a încercat să facă o cursă bună. Locul 9, primele puncte pentru brazilian.

Schumacher a mers nebuneşte. A plecat de pe locul 22 şi a recuperat cît a putut. În final a terminat în Top 10, deci un punct pentru Schumi.

476667-caseta-bahrain.jpg

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
unmaker
unmaker  •  23 Aprilie 2012, 12:48

Fortza Kimi

hermesvenus
hermesvenus  •  23 Aprilie 2012, 08:59

VETTEL ASTA NU ARE NIMIC ATRACTIV ,PE ZI CE TRECE DEVINE TOT MAI INCREZUT SI TOT MAI ANTIPATIC............................FORZA KIMI !!!!!!!!!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close