SPORTURI  »  AUTO  »  DRIFT

Se încinge litoralul în week-end! Cei mai tari piloți români și bulgari se întrec în Campionatul Național de Drift!

Articol de GSP - Publicat marti, 23 august 2016 13:30

Au mai rămas doar patru zile până la cel mai important eveniment automobilistic al verii de la malul mării, acolo unde cei mai iscusiți piloți de drift din România și Bulgaria se vor confrunta, în premieră, la Constanța, în cea de-a patra etapă a Campionatului Național de Drift (CND).

În total, peste 15.000 de cai putere vor încinge asfaltul, sâmbătă și duminică, în parcarea centrului comercial Maritimo, acolo unde accesul publicului va fi gratuit, iar printre invitații de marcă se numără Mihai Leu și vicecampionul mondial WRC, Dominique Savignoni.

Runda a patra din CND, organizată de Romanian Drift Community sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv, poate fi decisivă în stabilirea primului campion național în primul sezon de când driftul a fost recunoscut oficial ca disciplină sportivă de către autorități.

În prezent, bulgarul Stefan Stefanov conduce clasamentul, cu 227 de puncte, urmat de trei piloți români, toți cu șanse reale, Sorin Ene (209p), Răzvan Frățianu (188p) și Iulian Jumuga (185p). "Lupta este dură, dar am încredere că voi putea reuși să îmi apăr titlul cucerit anul trecut. Dincolo de rivalitatea de pe circuit, cei prezenți vor avea parte de un adevărat spectacol, care nu merită ratat", a spus Ene, care pilotează un Nissan Silvia S14 de 500 de cai putere.

În total, nu mai puțin de 51 de piloți vor lua startul sâmbătă în calificări, dintre care 20 participă la secțiunea debutanți, printre care și cea mai tânără femeie pilot din Europa, bulgăroaica Kristalina Stefanova, în vârstă de numai 15 ani.

Tânăra se află pe locul 3 la general în clasamentul debutanților, acolo unde conduce românul Cătălin Olteanu, care dacă se va impune, va deveni campion și matematic. La numai 20 de ani, Cătălin este student la drept și a moștenit această pasiune chiar de la tatăul său, Valentin Olteanu, și el pilot de drift. De altfel, tatăl său va participa în acest week-end, dar la secțiunea Pro.

Invitați de marcă

Printre cei care vor fi urmări live etapa de la Constanța se numără și Mihai Leu, fostul campion mondial la box profesionist și totodată campion național de raliuri în 2004.

Acesta va încerca driftul din postura de copilot la sesiunile de taxi drift, la fel ca și francezul Dominique Savignoni, cel care în 1993 devenea vicecampion mondial în WRC în echipă cu Francois Delecour. "Driftul a reușit să progreseze în ultimii ani, mă bucur că acum a devenit și un sport legal. Abia aștept să îi văd pe piloții noștri la treabă, le voi ține pumnii", a declarat Leu.

Soț-soție, rivali pe circuit

La Constanța nu vor lipsi și momnetele inedite. Soții Corina și Daniel Popescu sunt la primul sezon în care participă la toate etapele, deși au intrat în lumea driftului acum trei ani.

"Pentru noi, driftul este o adevărată descătușare, ne simțim extraordinar pe circuit chiar dacă uneori se întâmplă să intrăm împreună în battle. Anul acesta, eu sunt la debutanți, iar el la profesioniști, dar sper ca la anul să fim în aceeași divizie. Nu contează care dintre noi câștigă, e important că ne simțim bine când ieșim pe circuit", a spus Corina Popescu, de profesie avocat.

Va deveni tradiție

Etapa de la Constanța face parte din calendarul Mamaia Style, promovat de Asociația Litoral Delta Dunării, condusă de Corina Martin, asociație care este partener oficial al evenimentului. "Împreună cu Federația Română de Automobilism Sportiv aducem la Constanța și Mamaia etapă cu numărul patru a Campionatului Național de Drift și pregătim pentru turiști și constănțeni un eveniment de mare atracție și importantă pentru acest sezon estival.

Urmează să avem o paradă și o prezentare a mașinilor și echipajelor de drift și două zile de adrenalină la viteză maximă în parcarea Maritimo Shopping Center”, a declarat Corina Martin.

Mașinile, expuse pentru fani

Vineri, între orele 17:00 și 19:00, fanii driftului își pot cunoaște piloții preferați deoarece bolizii de sute de cai putere vor fi expuși în piațetele Perla și Cazino din Mamaia. De asemenea, de miercuri, și cei care vizitează Maritimo vor avea ocazia să vadă mașinile care vor face spectacol în week-end, trei dintre bolizi urmând să fie expuși în interiorul centrului comercial.

„Vom avea sesiune de poze și autografe. Fanii prezenți îi vor putea cunoaște pe piloți și vor putea afla totul despre mașinile pe care aceștia le pilotează”, a declarat Andrei Balica, președintele Romanian Drift Community. Totodată, joi, de la ora 14:00, în centrul comercial Maritimo, va avea loc și o conferință de presă, acolo unde vor fi dezvăluite toate detaliile evenimentului de sâmbătă și duminică.

14102117 1267504409960260 1348814258 n

14138291 1267504403293594 2138022465 n

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează