SPORTURI  »  AUTO  »  MARELE PREMIU AL EMIRATELOR ARABE UNITE

Sebastian Vettel n-a ştiut că s-a desprins în campion decît la final: "Îmi spuneau să am grijă de maşină"

Articol de - Publicat marti, 16 noiembrie 2010 00:00

Sebastian Vettel, noul campion mondial, a povestit finalul cursei de la Abu Dhabi în care comunica cu inginerii echipei. N-a ştiut decît la finalul cursei că a cîştigat titlul.

Sebastian Vettel şi Red Bull se pregătesc de o mare petrecere care va avea loc la Salzburg. Pilotul german a avut o noapte albă după ce a reuşit să intre în istoria Formulei 1 ca fiind cel mai tînăr campion. Germania nu mai conteneşte cu laude la adresa sa. Nemţii spun că astfel s-au răzbunat şi înfrîngerile Mannschaft-ului de la ultimele trei mari competiţii europene şi mondiale, de două ori în faţa Spaniei şi o dată în faţa Italiei. Pentru asta au plătit acum spaniolul Alonso de la scuderia italiană Ferrari.

Vettel a povestit ziua în care a devenit campion mondial. "Cînd m-am trezit dimineaţă în camera de hotel din Abu Dhabi am încercat să nu mă gîndesc la nimic. Să nu mi fac nici un calcul. Am evitat pe cît posibil contactul cu oamenii. Tot ce puteam face era să cîştig cursa".

Apoi, pilotul de 23 de ani a rememorat cursa, în care el pleca din pole-position.  "Startul a fost destul de strîns cu Lewis prin preajmă. Am avut emoţii după care am trecut peste acel moment şi am început să conduc cu adevărat plutonul. Maşina a fost fenomenală. E nu am ştiut nimic pînă nu am văzut steagul de final fluturînd. Rocky, unul dintre inginerii echipei, îmi tot repeta în cască că nu trebuie să-mi accidentez monopostul. Iar eu mă gîndeam: «De ce este atît de îngrijorat? Înseamnă că suntem pe o poziţie foarte bună!». Apoi mi-a spus prin staţie că stăm bine, dar trebuie să aşteptăm ca şi celelalte maşini să termine cursa. Mă gîndeam la ce se referă pentru că încă nu văzusem nici un rezultat afişat". Vettel a aflat într-un final că este campion mondial. A plîns ca un copil! Chiar este încă un copil! Celebru, deja!

Vettel este un antistar
- nu are impresar, se ocupă singur de afacerile sale
- nu merge în louri exotice în vacanţe. În 2009 a fost cu rulota în Finlanda
- are o prietenă, Hannal, declarînd că nu-şi aduce femeia la locul de muncă
- Schumacher a fost idolul său, dar ura cînd i se spunea "Baby Schumi"
- este fanul lui Eintracht Frankfurt şi stă în galerie de fiecare dată
- cel mai mult îi place să stea la coadă la cîrnaţi în pauza meciurilor
-  cele 4 iubite din viaţa lui, Julie, Kate, sora lui Kate şi Liz, maşinile sale de pînă acum din F1

explicaţie foto
Sebastian Vettel şi-a început cariera de pilot în 1995, pe cînd avea 8 ani. Atunci, la Heppenheim, acolo unde s-a născut, a partcipat la o cursă de karting

casetă
De ce a pierdut Alonso?
Dacă la Red Bull, toată lumea e fericită pentru cele două titluri mondiale, atît la piloţi, cît şi la echipe, în tabăra lui Ferrari domneşte dezamăgirea şi frustrarea. Presa de specialitate spune că scuderia italiană a adoptat o strategie greşită. Ce s-a întîmplat? Spaniolul era pe locul 4, dar decizia lui Mark Webber de a opri la boxe pentru schimbul obligatoriu de pneuri i-a dat peste cap pe cei de la Ferrari. Imediat, l-au chemat şi pe Alonso acolo, deşi era doar turul 13, tocmai pentru a nu pierde o poziţie în favoarea australianului. N-a pierdut-o, dar a rămas blocat de rusul Petrov pe care n-a putut să-l depăşească pînă la final. "După cursă, sigur ştii care era cea mai bună strategie. A fost o cursă frustrantă în spatele lui Petrov. Am încercat să trec de el, dar s-a protejat de parcă era ultimul tur al ultimei curse şi luptă pentru titlu", a declarat Alonso.

Citește și:

Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Stranieri
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Campionate
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”
Superliga
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (3)
sebaa
sebaa  •  16 Noiembrie 2010, 11:43

Felicitari Vettel!

qwertt
qwertt  •  16 Noiembrie 2010, 04:26

Ia uite-l si pe Alonso! Ar fi vrut sa se dea la o parte Petrov.

gery76
gery76  •  16 Noiembrie 2010, 03:44

UN PILOT SENZATIONAL ,UN TALENT URIAS DIN CATEGORIA LUI RINDT,SCHUMI SAU SENNA.DUPA REGRETATUL RINDT SI LEGENDARUL SCHUMACHER ,WETTEL A REAFIRMAT TRADITIA EXCEPTIONALA A SCOLII DE PILOTAJ GERMANA. DEUTSCHLAND UBBER ALLES! VETTEL UBBER ALLES!!!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează