GSP SPECIAL  »  SUPERREPORTAJE  »  SPECIAL // TOP GAZETA

Zapata, numarul 1

Articol de GSP - Publicat luni, 07 ianuarie 2008 00:00

Echipa ideala a Ligii 1 nu va mai fi ca pina acum, doar o optiune a redactorilor. Ea nu se va mai baza doar pe notele din casete, ci si pe monitorizarile furnizate de societatea italiana DSP, cea care ne-a oferit date pe tot parcursul turului de campionat. Daca Mancini de la Inter sau Ancelotti de la Milan lucreaza cu aceeasi firma, noi de ce n-am face-o? :)

"Cred ca cei mai multi jucatori ar trebui sa fie de la liderul CFR, insa nu poate lipsi Emil Jula, care a marcat 15 goluri in toate competitiile, si Adrian Cristea, jucator cu mari calitati si care se afla in mare crestere de forma"
Petre Grigoras, antrenor Otelul

Inca de astazi, de la topul portarilor, semnele de exclamare au abundat. Daca Zapata e o confirmare, pozitia a doua ocupata de veteranul Bogdan Stelea si neclasarea in primii 10 a lui Lobont fac parte din categoria surprizelor oferite de cifre.

"Pentru mine clasarea lui Stelica pe locul doi nu-i o surpriza. El a fost unul dintre pilonii clasarii noastre pe podium"
Mihai Stoica, manager Unirea Urziceni

Pentru fiecare post am ales, spre departajare, cei mai importanti parametri, iar rezultatele, pe care le vom detalia post cu post, au scos la iveala confirmari, dar si surprize.

"Ljubinkovici e de departe cel mai valoros mijlocas din Liga I, n-ar trebui sa lipseasca din echipa ideala. Mi-au mai placut Bogdan Stancu, Trica, Lobont si Zapata"
Adrian Porumboiu, finantator FC Vaslui

Daca pentru portari au contat numarul suturilor parate din totalul primit pe poarta sau golurile primite, pentru fundasi si mijlocasii defensivi importante au fost recuperarile efective, iar pentru mijlocasii de creatie totalul procedeelor prin care au eliminat adversari. Golurile marcate si pasele decisive au punctat pentru toti.

"Chiar daca nu a jucat prea mult in acest campionat, pe Catalin Munteanu il vad in echipa campionatului. E un jucator senzational"
Andrei Margaritescu

Cum s-a calculat punctajul
- in top au intrat doar fotbalistii ce au jucat minimum 10 meciuri in prima parte a campionatului
- s-au luat in considerare trei criterii: raportul baloanelor salvate din totalul suturilor la poarta, numarul golurilor primite pe meci si media notelor gsp
- pentru fiecare criteriu s-a facut un clasament, locul 1 primind 5 puncte, urmatorii 9 fiind notati cu puncte intre 4,5 si 0,5
- clasamentul general s-a stabilit prin adunarea punctajelor celor trei criterii, iar aceasta suma s-a impartit la 3

→Cu doar 9 meciuri jucate in acest sezon, Nuno Claro nu a mai prins topul. Daca ar mai fi jucat cel putin o partida, ar fi fost la egalitate pe primul loc cu Zapata

→UTA si Pandurii sint singurele echipe ce nu au portari in acest top. Nici un goalkeeper de la aceste formatii nu a evoluat in 10 meciuri

→Branet si Haisan sint singurii portari ce au fost integralisti in cele 19 partide din acest campionat


1.700 de postari s-au primit pina ieri, la ora 15:00, pe site-ul andreivochin.ro cu privire la topul Gazetei. Mai mult de 70% dintre cei care si-au spus parerea despre acest subiect l-au ghicit pe Zapata drept cel mai bun portar din Liga I

27 de meciuri a bifat Robinson Zapata pentru Steaua in acest sezon in toate competitiile, primind 22 de goluri. Columbianul in virsta de 29 de ani a pastrat poarta intacta in 12 partide

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează