SPORTURI  »  AUTO  »  LANSARE

VIDEO + FOTO Nissan Micra, modelul reinventat

Articol de - Publicat joi, 02 februarie 2017 16:34

Într-o luptă acerbă în segmentul B al hatcback-urilor, cu Volkswagen Polo, Ford Fiesta, Opel Corsa, Mazda2, Renault Clio și Peugeot 208, noul Nissan Micra revine puternic în luptă. Cu un look nou, plăcut ochiului, și puternic tehnologizat.

Nissan Micra a ajuns la cea de-a cincea generație, primul model fiind lansat în 1983. Actualul Nissan Micra n-a rupt gura târgului, astfel că producătorul a simțit nevoia să schimbe radical această mașină. În primul rând, look-ul noului Micra nu mai are nici o legătură cu cel din generația anterioară.

Cu linii ascuțite, micuțul hatchback pare acum din altă lume, cu adevărat revoluționar. Fața mașinii este dominată de o grilă în forma literei V, legătura fiind platforma V pe care s-a construit Micra, aceeași folosită și la modelul Note.

INTERIOR

Noul hatchback Nissan din segmentul B are un interior cu adevărat premium pentru această clasă. Materiale sunt moi, plăcute la atingere. Display-ul, cu touchscreen, este amplasat pe consola centrală, iar volanul are coroana teșită. La capitolul tehnologie,

Micra excelează:

  • sistemul audio Bose Personal format din 6 boxe, una dintre ele fiind amplasată în tetiera de la scaunul șoferului, Micra fiind singura mașină din acest segment cu difuzor în tetieră
  • sistemul de navigație este oferit pe display-ul central, conectivitate smartphone Apple CarPlay și Android Auto
  • sisteme de siguranță activă: frânare automată cu recunoașterea pietonilor, monitorizarea unghiului mort, monitorizarea benzii de rulare, cititor de indicatoare, asistent de fază lungă
  • Intelligent Around View Monitor
  • capacitate portbagaj 300 litri, iar cu bancheta rabatată, volumul ajunge la 1.004 litri

MOTORIZĂRI

- două motorizări pe benzină: 1.0 aspirat, 73 CP și 0.9 TCe, turbo, 90 CP
- un singur propulsor diesel, 1.5 dCi, 90 CP

TRANSMISIE

- manuală, 5 trepte (Nissan a anunțat că transmisia automată pentru Micra va fi introdusă în 2018)

PREȚ

- acestea vor fi comunicate luna viitoare, iar noul Nissan Micra este așteptat în România în această primăvară (cel mai probabil în luna mai)

ADVERSARI

- Volkswagen Polo
- Ford Fiesta
- Mazda2
- Renault Clio
- Peugeot 208
- Opel Corsa

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close